Categories
7" muziq

7-inch series, part 552

Iggy Pop – The Passenger
label: Erection
year: ?
side a: The Passenger
side b1:
Shake Appeal
side b2:
1969
www.iggypop.com | www.myspace.com/iggyandthestooges
7-popiggy-passenger.jpg  7-popiggy-passenger2.jpg
Iggy Pop – Real Wild Child (Wild One)
label: A&M
year: 1986
side a:
Real Wild Child (Wild One)
side b:
Fire Girl
7-popiggy-wildone.jpg
I don’t remember where I got the bootleg from. Most likely, I bought it in Spain on my second tour of duty (1994-1998) in this country. It’s a bootleg, as you can hear: bad sound quality, sloppy artwork, coloured vinyl to make it more attractive, the works. “Real Wild Child” was bought when it was in the charts. I think it was the same year that Iggy played Pinkpop, or maybe the year before that. That was quite something, seeing him live for the first time. And the second, and the third. That’s why I like the bootleg better than the polished-sounding official single. The bootleg, that’s Iggy.

4 replies on “7-inch series, part 552”

met de jubeleditie voor de boeg, komen de herinneringen aan toen weer helemaal boven. nat dat we toen waren. het was ook het jaar van de bekogeling van de communards he. heb jij daar nie stiekum aan meegedaan, davide?

Nope! Ik moest wel lachen, maar ik vond het ook behoorlijk stoer van die jongen, hoe heettem, dat-ie de moddergooiers uitdaagde op het podium te komen als ze hem wat te zeggen hadden, en zoniet, dat ze dan hun muil hielden en stoppen met die geintjes. En dat er toen niemand op het podium klom. En dat ze toen gewoon doorspeelden zonder dat er nog modder vloog. En dat we toen met zijn allen onder een paraplu met daaroverheen een plastic zeil en dat we toen allemaal jointjes gingen roken en apestoned werden. En dat ik kippenvel kreeg toen ik eindelijk ome Lou in levenden lijve mocht aanschouwen. En dat die gitarist van Chris Isaak bijna op zijn bek ging voordat hij bijna geëectrocuteerd werd, wat met al die regen en al.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.