Categories
list 2008 muziq

Black Mountain – In the Future

Ik ben van plan om de platen die ik koop en die voor het eindejaarslijstje in aanmerking komen een klein beetje toe te lichten. Het lijkt op recenseren, maar het is meer iets voor mezelf om in december weer naar boven te halen wat er ook alweer voor lekkers is uitgekomen gedurende het jaar, voor ik vergeet. Ik heb al zes maanden achterstand nu, ik hoop dat ik het de komende weken wat in kan lopen.
blackmountain-inthefuture.jpg
formaat: 2lp – klaphoes, incl. gratis download van het hele album
label/cat.nr.: Jagjaguwar/JAG 90
www.blackmountainarmy.com | www.myspace.com/blackmountain
Deze plaat was al in december 2007 op het net te vinden maar is in januari van dit jaar officieel uitgebracht, gelukkig ook op vinyl.
Het begint meteen goed met “Stormy High”, dat eerder op 7″ verscheen (zie hiero). En het hoge niveau wordt voortgezet op de rest van de lp. In the Future is een bak vol psychedelische rockers, zonder opsmuk geproduceerd maar bombastisch op de juiste momenten.
Favoriete track: “Bright Lights” – een hallucinogeen achtbaanritje van zestien minuten een veertig seconden. Raaaaaah, lovely.

One reply on “Black Mountain – In the Future”

idd eindejaarslijstjesmateriaal van de hoogste categorie gezien haar homeplay status hier op endless repeat. mindblowing plak! surtout op vinyl.. mmmeer van dat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.