Categories
list 2008 muziq

Black Gold 360 – Suite 17

blackgold360-suite17.jpg
formaat: cd/gratis download
label/cat.nr. Beluga Recordings/BLGC026
www.myspace.com/belugapresentsblackgold360 | www.belugarecordings.com
Al sinds de eerste release van Electric Puha, de band waar Simon Sixsmith vroeger in zat, ben ik een fan van Beluga Recordings. Opgezet door een stel eigenzinnige mannen met als thuishaven Utrecht, staat het label garant voor eigenzinnige en avontuurlijke muziek en multimediaprojecten, die gratis beschikbaar wordt gesteld aan wie de tijd wil nemen om het te downloaden. Vetjes!
Suite 17 is de tweede van Black Gold 360, Sixsmith’s huidige verschijningsvorm, en hij heeft er, net als op het titelloze debuut uit 2006, drie mannen bij betrokken: blazer Coen Kaldeway (o.a. Tripartido), drummer Bob Roos (o.a. Along Came Stan) en contrabassist Lucas Dols (o.a. Room Eleven). De jazz die de vier maken klinkt opvallend organisch – de elektronica valt totaal niet uit de toon tussen de analoge instrumenten. Niveautje Innerzone Orchestra, zou ik zeggen, maar minder spacey. Hoewel, af en toe kunnen ze behoorlijk out there uit de hoek komen.
Hoe het ook zij, die gasten kunnen spelen, en ik hoop dat ik ze binnenkort ook eens live bezig kan zien. Schitterend schijfje. Kan iemand dit ook op vinyl uitbrengen, aub?
Favoriete track: “Maybe Tomorrow The Good Lord Will Take Us Away”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.