Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 460

CSS – Left Behind
label: Sub Pop/Warner
jaar: 2008
kant a: Left Behind
kant b:
Blackwing
www.csshurts.com | www.myspace.com/canseidesersexy
7-css-leftbehind.jpg
Ik moet erg wennen aan Donkey, het tweede album van CSS. Klonk de groep eerst nog fris en sexy, nu zingt een gepolijste Lovefoxx je toe vanaf een plaat waar alle rafeltjes en hoekjes vakkundig afgeschuurd zijn. Ze heeft zelfs dat onweerstaanbare Braziliaanse accentje niet meer en de teksten kloppen grammaticaal. De liedjes zijn er nog, maar er ontbreekt iets. De eerste keer dat ik de plaat hoorde was ik flink teleurgesteld. Ze moeten wel heel moe zijn geweest van al dat touren en hip zijn dat ze zich in de luren hebben laten leggen door zo’n gladde major-labelduivel die weet wat de kids willen horen. Die man, want natuurlijk is het een man hier verantwoordelijk voor, zo een die blauwe overhemden draagt met witte kraag en manchetten, lekker los over de jeans en een kek jasje erbij, die man mag van mij standrechtelijk geëxecuteerd worden en vervolgens met een enorme schop onder zijn hol de laan uitgestuurd. Fucker.
Ik zag de hoes en *ping!* daar lag de single in mijn hand. En dan blijk ik toch stukje bij beetje te kunnen wennen aan een afgeborstelde CSS. Stiekem. Hoewel ik hem vooral gekocht heb omdat het om een 45 gaat met een mooi hoesje en een b-kant die niet op het album staat. Al snel kwam ik erachter dat dit de eerste van twee singles is, de andere heeft een andere b-kant (en de cd-single weer een andere, namelijk een cover van The Breeders’ “Cannonball”). Dat is het nieuwe truukje natuurlijk, twee versies uitbrengen van dezelfde single, dan betalen de idioten voor vier nummers en krijgen ze er drie. Ik heb jullie door, marketinghonden, mij houd je niet voor de gek.

9 replies on “7-inch serie, deel 460”

Zelfde conclusie hier bij het eerste keer beluisteren van Donkey en een ander nummer van het album. Maar na een paar keer klinkt het ineens stukken beter. Het is geen Cansei de Ser Sexy (nou ja eigenlijk wel), maar ik ga het album toch een kans geven.

vreemd! ook niet a href,b,i,br/,p,strong,em,ul,ol,li,blockquote,pre?
ik heb sowieso het gevoel dat er iets mis is sinds de laatste omkat. ik krijg (van twee personen) klachten dat de site er uren over doet om te laden. om maar wat te noemen. en de cookiemasjien is blijkbaar pleite.

nope!
gisteren heb ik met de provider heen en weer zitten mailen en die zei dat mijn naamservers verkeerd stonden ingesteld. maar dat zou nu verholpen moeten zijn.
niet zo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.