Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 452

Nightmares On Wax – The Sweetest
label: Warp
jaar: 2006
kant a: The Sweetest
kant b:
Thaihi
www.nightmaresonwax.com | www.myspace.com/nightmaresonwax
7-n-o-w-thesweetest.jpg
Nightmares On Wax – Flip Ya Lid
label: Warp
jaar: 2006
kant a:
Flip Ya Lid
kant b:
Da Mess Sticks
7-n-o-w-flipyalid.jpg
Sónar 2006. We hadden een paar paddestoeltjes gegeten, niet genoeg om te gaan hallucineren, maar wel om een aangename buzz te krijgen. Op de enorme onoverdekte binnenplaats van de Fira Gran Vía speelde Nightmares On Wax live, en toen we “binnen”wandelden begonnen ze net met “The Sweetest”. En zoet klonk het. Het was een goed concert, zoals de hele avond aangenaam was. Onverwachts, want “aangenaam” is niet meteen het eerste woord dat je te binnen schiet als je aan het massale gebeuren van Sónar by Night. Maar goed, shrooms can do that.
Enkele weken later stond er een berichtje op mijn voicemail. “The Sweetest” klonk, en na een minuutje hoorde ik Davids stem. “Remember that, Xarxa? That was sweet. See ya, buddy.” Ach, de banden die muziek en drugs smeden, daar kan niets tegen op. En alcohol, denk ik, maar dat weet ik niet. Ik drink niet zo veel alcohol.
Het was ooit de bedoeling om nog een derde single uit te brengen in deze “serie”, zo wilde de legende. Die zou dan op groen doorzichtig vinyl geperst worden. Maar helaas: óf de legende lulde maar wat uit zijn nek, óf Warp heeft in zijn oneindige wijsheid besloten de vinylgeilneven op hun honger te laten zitten, zoals men hier zegt. Hoe dan ook, zoals gewoonlijk zijn de kinderen de dupe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.