Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 451

Randy Newman – Short People
label: Warner Bros.
jaar: 1977
kant a: Short People
kant b:
Old Man on the Farm
www.randynewman.com
7-newmanrandy-shortpeople.jpg
Een vriend van vroeger werkte ooit als chauffeur/tourmanager voor een hele hoop bandjes, waar hij Europa mee rondtourde. Daar zaten obscure bluesgroepjes bij, maar af en toe had hij ook Grote Namen in zijn auto zitten. Zoals Randy Newman. Newman speelde in Carré, en Jeroen had me uitgenodigd om het concert bij te wonen om daarna de kroeg in te duiken als we de man naar zijn hotel gebracht hadden. Ik kon niet bij het concert zelf zijn, maar ontmoette hem naderhand in de backstage. Hij stelde me aan de grootheid voor, die me vriendelijk gedag zei en doorliep naar iemand die hem wél interesseerde.
Jeroen had me verteld dat hij een bandje in de auto draaide dat hij van mij had gekregen. Het was een opname van een set die ik in Café Lux aan de Marnixstraat had gedraaid, en hij zei dat Randy Newman nogal gecharmeerd was van de tape. Ik gebruikte destijds de naam Unhygienix als een van mijn dj-namen (als u het zich afvraagt – en ook als dat niet het geval is: Unhygenix was de bijnaam van de kok in het boek The Beach van Alex Garland. Ik vond het een zeer grappige naam en jatte hem – af en toe draaide ik breakbeatsets en aangezien ik mijn beats graag smerig heb was het een perfect alias. Volgens mij deelde niemand die mening, en toen ik een keer geboekt werd om in Paradiso te draaien op een of ander nu-skool breaksdingetje ging het bijna niet door omdat de organisatie de naam aanstootgevend vond. Wat ik belachelijk vond, en ik weigerde een andere naam te gebruiken. Maar ik dwaal af) en toen we de man naar zijn hotel brachten zei Jeroen dat ik de man van het tape’je was. “Aha!”, zei hij, “I like the tape. But what’s with the name?”
Hij bleek vooral een nummer erg goed te vinden, “Lady” van 12 Tree, waarin een sample zit van Shirley Bassey die “Light My Fire” van The Doors doet. “You can sample the hell out of me, my friend! Just send me a copy of the track.” Newman dacht dus dat ik de track gemaakt had, niet dat ik min of meer goede sier maakte met muziek die anderen hadden gemaakt. Jeroen en ik keken elkaar aan, ik draaide me naar de achterbank en zei “Thanks Mister Newman, I definitely will.”

One reply on “7-inch serie, deel 451”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.