Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 429

Momonje Y Laluli/Momonje Y Su Conjunto – Bufalo
label: Alehop!
jaar: 199?
kant a1: Momonje Y Laluli – Bufalo
kant a2:
Momonje Y Laluli – Daddy
kant a3:
Momonje Y Laluli – Epileptic Man Blues
kant b1:
Guiller Momonje Y Su Conjunto – La niña más feliz
kant b2:
Guiller Momonje Y Su Conjunto – Firmamento
www.myspace.com/guillermomonje
7-momonje-laluli.jpg
Guiller Momonje komt wel vaker voor in mijn 45-collectie, een keer of vier, vijf, zelfs. Laluli kende ik slechts zijdelings, ook al was ze heel goed bevriend met sommige van mijn vrienden. Misschien heb ik wel onbewust afstand gehouden van haar, om de mythe niet door te prikken. Het was een wonderlijk kind, en dat was ze. De eerste keer dat ik haar, eh, meemaakte was op een feestje bij Guillermo thuis. Ineens stond ze midden in de kamer met een cowboyhoed op en een gitaar in haar handen die groter was dan zijzelf. Guillermo kondigde haar aan en iedereen ging om het frêle kind met het poppengezichtje staan. Toen ze haar scheur opentrok weken sommigen onwillekeurig terug, geschrokken en geschokt. Tien minuten en vijf liedjes later ging de storm liggen, net toen de buren kwamen aanbellen om te vragen of alles in orde was.
Hoe ik het vond, vroeg Guillermo later. Ik was nog altijd een beetje beduusd. Guiller vertelde dat ze ook in een bloedserieus folkcombo speelde, en dat dit haar alter ego was. Hij liet me later opnamen horen van de groep, en inderdaad, Joni Mithcell was er niks bij. Engelachtig zong en speelde ze, en ik kon maar moeilijk geloven dat ik naar hetzelfde meisje aan het luisteren was als die avond op dat later nogal uit de hand gelopen en door de politie gestopte feestje.
Uiteraard was Murky er als de kippen bij om een single van haar uit te brengen. Als Laluli, niet van het bloedserieuze folkcombo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.