Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 428

Modified Toy Orchestra – This Is the Monkey
label: Warm Circuit
jaar: 2004
kant a: This Is the Monkey
kant b:
Ode to Joy
www.myspace.com/toyorch
7-modifiedtoyorch-monkey.jpg
Gekocht van twee leden van de band zelf, tijdens de afgelopen editie van Sónar, op de doorgaans vrij waardeloze “platenbeurs” die gehouden wordt op de bovenste verdieping van het CCCB. Het sympathieke duo speelde handig in op mijn strijd met mezelf. Tussen de twee en mij en het meisje in stond een tafel met daarop een dozijn verschillende 7″ singles, waaronder de split van Ass en Blood Music. Voor vertrek had ik mezelf moeten beloven niet te veel geld uit te geven aan platen omdat het een beetje Valentine Brothers-style is deze twee maanden.
Het was vrij makkelijk – gewoon wegblijven uit de buurt van platenzaken, wat gezien het feit dat die in Barcelona zo’n beetje allemaal in het gebied rond de Ramblas liggen nauwelijks moeite kostte, maar toen ik voor die tafel stond had ik het moeilijk. En die gasten zagen het. Ik had twee singles in mijn handen, die van Ass/Blood Music dus en nog een van The Yellow Moon Orchestra, en ik dwong mezelf mijn ogen van de tafel af te wenden. Voor de vorm vroeg ik wat voor soort muziek Ass, Blood Music en TYMO maken, en ze zeiden dat ze het niet wisten.
“Maar wat we wél weten is dat we deze”, sprak de ene terwijl hij “This Is the Monkey” voor mijn neus hield, “uit de grond van ons hart kunnen aanraden. Het is muziek gemaakt op gemanipuleerd speelgoed.”
“Maar is het ook goed?”, vroeg ik, terwijl ik het extra bankbiljet al uit mijn portefeuille haalde.
Er werd wat gelachen en ik zei dat ik ze wel zou mailen om te zeggen wat ik ervan vind.
En wat vind ik ervan? Het klinkt in ieder geval zwaarder dan ik verwacht had. Ik dacht dat het een soort jippiejippielalalamuziek zou zijn, Japanse bubblegumpopachtig. Maar dat is het dus niet. De b-kant vind ik niet zo gek veel aan, de a-kant vind ik wel leuk. Als ik twee jaar geleden beter had opgelet tijdens Sónar, had ik ze live kunnen zien.

One reply on “7-inch serie, deel 428”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.