Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 391

Fatal Flowers – Younger Days
label: WEA
jaar: 1986
kant a: Younger Days
kant b:
White Mustang
7-fatalflowers-youngerdays.jpg
Pinkpop 1987 in de regen, er werd bij Lone Justice al aan gerefereerd door goede vriend Guuz. Fatal Flowers openden. We hadden ze al een paar keer gezien en “Younger Days” was een anthem, een kantinehit.
Een paar jaar later Richard Janssen nog vaak gezien met zijn band Shine, en bassist Geert de Groot zelfs halfslachtig geïnterviewd in mijn programma op Amsterdam FM, toen hij met The Aboriginals in de studio te gast was.
In 2002 zijn ze nog eens bij elkaar gekomen voor een optreden in het Vondelpark – dat had ik wel willen meemaken.
Oh well.
Dit singeltje gekocht in hetzelfde winkeltje als The Dells, puur uit nostalgie, ik geef het toe, want de lp waar beide tracks op staan heb ik ook. Ik had hem ook vroeger, maar was hem kwijtgeraakt. En zo.

2 replies on “7-inch serie, deel 391”

Fatal Flowers live (hier in Leiden) was een van mijn eerste concerten. Behoorlijk indrukwekkend. Kort daarna hielden ze het voor gezien. Zeer spijtig! Zeker live een van de beste bands die Nederland heeft gekend. De lp “Johnny D is back” indertijd grijs gedraaid.

Ik ga nog eens een paar keer luisteren naar Johnny D. Ik heb dat nooit echt zo’n goede plaat gevonden, ik vond hem te geproduceerd, te glad qua geluid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.