Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 373

Lio – Sage comme une image
label: Ariola
jaar: 1980
kant a: Sage comme une image
kant b:
Suite sixtine
www.universlio.com | www.myspace.com/liolavraie
7-lio-sage.jpg
Ik zou toch zweren dat ik ook de singles “Amoureux solitaires” en “Banana split” van Lio had, maar ze staan niet meer in een van de schoenendozen met 45s hier ten huize Lubacov. Toen ik laatst een paar plaatjes meedraaide met Guuz tijdens de Soirée Gainsbourg bij ons in da club (ergens in zuidoost-Azië gaan nu een paar wenkbrauwen omhoog) kon deze single natuurlijk niet thuisblijven. Hoe vaak ik ook zeur over die tuttige Fransen met hun lelijke taal en hun slechte popmuziek, sommige dingen zijn gewoon onweerstaanbaar. Met “die Fransen” bedoel ik ook de Walen, trouwens. En, hoewel ik nooit publiekelijk zal toegeven, ik zeur er vooral over om die Vlamingen hier een beetje te stangen met hun gezaag over Nederlanders die altijd maar in het Dunglish te moeten spreken, terwijl ze zelf de helft van hun woordenschat (en niet te vergeten de gruwelijke taalverkrachtingen à la “grote dingen aan kleine prijzen” en “goed om weten”) bij de zuiderburen halen. Potketelaars zijn het.
Maar ik dwaal af. Lio, dusch. Onweerstaanbaar. En import-Waals, want van oorsprong Portugees. Ook al zo’n stokpaardje van me, trouwens. Met dank aan Figo en zijn vrolijk meetuimelende landgenoten en mijn jaren in Spanje. Ze doet het nog altijd, onze Lio, maar de meeste nummers die ik op heur MySpace hoor vind ik niet te pruimen. Hel, ze slaagt erin om “Peggy Sue” te verkloten. Wat dan wel weer knap is.

6 replies on “7-inch serie, deel 373”

je blijft me verrassen met leuke vergeten singletjes. de clip van “Amoureux solitaires” ook gelijk bekeken. ze zag er wel goed uit in die tijd trouwens. kom je weleens naar het noorden om daar plaatjes te draaien. lijkt me tof!!! groetjes uit holland van ruud

🙂 Ik geloof dat de eerstvolgende draaibeurt op Jazz in Duketown is in Den Bosch, ergens in mei, maar ik weet niet zeker of dat doorgaat. Daarna staat er voorlopig niks gepland, maar je leest het hier het eerst zodra dat wel het geval is!

jep, maar als ik het programma zo eens bekijk denk ik niet dat dat het doorgaat wat ons betreft. we staan er in ieder geval niet tussen.

Die wenkbrauwen gaan inderdaad omhoog, wel met wat vertraging. Ik ga hier trouwens binnenkort zelf een Soirée organiseren op een dak van een appartement van een vriendin in little India.Kom af!

sgoed! ik kom met mijn zes Franstalige plaatjes draaien voor de vlucht, een slaapplaats en een bakje rijst met kip en wat groenten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.