Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 349

(Deel 348 hiero)
British Sea Power – Waving Flags
label: Rough Trade
jaar: 2008
kant a: Waving Flags
kant b:
Ooby Dooby Doo
www.britishseapower.co.uk | www.myspace.com/britishseapower
7-britishseapower-waving1.jpg
British Sea Power – Waving Flags
label: Rough Trade
jaar: 2008
kant a:
Waving Flags ((Wandering Horn Instrumental)
kant b:
Elizabeth and Susan Meet the Pelican
7-britishseapower-waving2.jpg
Als ik tussen de aanstellerige indiekids stond in Maravillas, dé indie/Britpoptent van Madrid mid-jaren negentig (tegenwoordig heet het Nasti en is het het broertje van de Barcelonese Nitsa), dan had ik zin om Travis Bickle te gaan op die moederneukers. Verwende rijkeluiskinderen die in het Spanglish de verkeerde teksten meeblèrden terwijl ze collectief een gezicht trokken of ze het leed van de wereld op hun schouders torsten. Springen maar jongelui, straks is het zeven uur en moet je een taxi zien te vinden die je naar de villa van je ouders brengt in een van de ommuurde en bewaakte urbanizaciones op veilige afstand van Malasaña. Morgen weer bij je falangistische grootouders op bezoek, meepraten met opa, die nog bewaker is geweest bij de bouw van het protserige kruis in de Vallei van de Gevallenen, als die de rooien beschimpt die het prachtige land laten besmeuren met het zaad, de drugs en de ziekten van die smerige immigranten, als de eerste de beste straathoer.
Maar dat deed ik niet. Ik behield mijn cool als de fokking Sonics en stak een joint op. Mezelf er ondertussen van overtuigend dat ik aan die hele Britse pop geen reet aan vond, en dat ik daar alleen maar was omdat mijn vriendjes er ook waren.
Intussen durf ik mijn inner indie kid al wel eens buiten te laten. Zoals toen ik deze singles van British Sea Power luisterde. Hoe bombastisch is “Waving Flags”? Groots en meeslepend leven.
Het is de eerste single van het nieuwe Do You Like Rock Music?, die ik nog niet genoeg gehoord heb om er het oordeel over te vormen dat alle andere oordelen overbodig maakt, maar hij belooft veel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.