Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 347

(Deel 346 hiero)
Laid Back – Sunshine Reggae
label: Metronome
jaar: 1983
kant a: Sunshine Reggae
kant b:
White Horse
www.laidback.dk | www.myspace.com/laidbackdk
7-laidback-sunshinereggae.jpg
Laid Back – Bakerman
label: Ariola
jaar: 1989
kant a:
Bakerman
kant b:
I Walk Proud
7-laidback-bakerman.jpg
De a- en de b-kant van “Sunshine Reggae” zijn een beetje elkaars tegenpolen – zomers, niets aan de hand aan de ene, en donker aan de andere kant. En donker, lieve mensen, donker is in de muziek altijd beter. Dat hadden ze in de clubs in de VS ook in de gaten, want daar werd “White Horse” de hit, terwijl in Europa het flauwe “Sunshine Reggae” de hitlijsten beklom. Pas later kwam “White Horse” op de Europese dansvloeren terecht.
Toen “Sunshine Reggae” uitkwam vond ik het als kersverse hardcore reggaefan totally uncool. Het stond ook op al die zijige “reggae”-verzamelaars, waarop ook tracks als “Love Come Down” van Barry Biggs op stonden – véél te poppy. Ach ja, wist ik veel. Ik heb de single pas jaren later gekocht, vanwege de b-kant, die nu nog steeds veel gedraaid wordt, bij ons in da club bijvoorbeeld.
“Bakerman” heb ik altijd een goede track gevonden, al begreep ik niets van de tekst. Maar zoals bij het commentaar op YouTube bij onderstaande (door Lars von Trier geregisseerde) video blijkt, valt er ook niets aan te begrijpen. So there you go.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.