Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 343

(Deel 342 hiero)
Kyuss/Wool – Shine!/Short Term Memory Loss
label: Bongload
jaar: 1996
kant a: Kyuss – Shine!
kant b:
Wool – Short Term Memory Loss
7-kyuss-wool1.jpg  7-kyuss-wool2.jpg
Het was Bas Schipper die me aan de Kyuss geholpen heeft. Hij werkte toen bij Get Records, en op een dag reikte hij me een hoofdtelefoon aan met de woorden “Dit moet je horen”. Zodra de eerste tonen van “Thumb” klonken, was ik verloren. Blues for the Red Sun werd aangeschaft en werd de soundtrack voor de lange, hete zomer die volgde. Ik mocht in die tijd graag aan kleine, vierkante stukjes papier gedrenkt in lyserginezuurdiëthylamide likken, en de combinatie met de muziek heeft er voor een deel voor gezorgd dat die plaat nog altijd een van mijn favoriete albums ooit is. Hij deed ook uitstekend dienst als muzikale omlijsting van de urenlange Doomsessies die ik met vriend Jeroen hield. Blues for the Red Sun en Motorpsycho‘s Demon Box waren de enige platen die tijdens die marathons op mochten staan.
Gelukkig heb ik ze een keer live mogen zien, ook al was dat dan op een festival – Lowlands, om precies te zijn, waar ik speciaal voor uit Spanje terugkwam. Ik vond het jammer dat het nog licht was toen ze speelden, maar verder was ik dolgelukkig.
Deze split met het eveneens ter ziele gegane Wool is uitgebracht toen Kyuss al niet meer bestond. Volgens mij, maar niet volgens de credits, zijn het twee versies van hetzelfde nummer. Ze delen in ieder geval de baslijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.