Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 339

(Deel 338 hiero)
Kobus Gaat Naar Appelscha – Frantic Romantic
label: Sound & Vision
jaar: 1987
kant a: Frantic Romantic
kant b:
Cornflakes
7-kobusgna-frantic.jpg
Singeltje van mijn broertje Ed – ik had alleen “All Smooth Faces in a Fantasy World”, waar hun cover van “Non, non, rien n’a changé” van Les Poppys op staat).
Ik was enorm onder de indruk van Kobus toen ik ze voor het eerst live had gezien in de lokale jeugdsoos. Na het concert mochten we ze interviewen voor de schoolkrant, en ik weet nog dat ik heel nieuwsgierig was hoe ze zouden zijn; ik kende nog niemand uit Friesland en naar aanleiding van de platen en de wilde verhalen over bands als KGNA, LUL en It Dockumer Lokaeltsje stelde ik me “de Friezen” voor als een stel rouwdouwers die waarmee niet viel te sollen. Van die mensen die elkaar lachend een paar tanden uit de bek slaan.
De heren hadden het in de gaten en deden er alles aan om het beeld te bevestigen. Ik had constant het gevoel dat we in de maling werden genomen, maar tegelijkertijd waren we niet zeker – was het nou een grapje, of …? Zo hebben we het verhaal van zanger Menno dat de bassist de vreemde gewoonte had om paarden te neuken een tijdje echt geloofd. Hé, ik was zestien of zo, wist ik veel wat ze daar in het noorden allemaal deden om de verveling te verdrijven. Friesland, dat was zo ongeveer het verste weg dat je kon gaan binnen Nederland, van ons uit gezien. “Vaak rijden we met het busje langs een weiland, en als hij dan een paard ziet dan moeten we per se stoppen. Dan klimt hij achterop die merrie en om haar te neuken.” “Gebruikt hij dan wel een condoom?” vroeg ik nog, bezorgd. Twee tellen later stapte de heer Seunnenga de kleedkamer weer binnen, een stilte viel en wij zaten hem met open mond aan te kijken, tot grote hilariteit van de rest van de band. Ik durfde het hem niet te vragen, van dat condoom.
Later vroeg de rector van onze school, die de schoolkrant censureerde, of het gedeelte van het paardenneuken geschrapt kon worden, wegens “informatie waar niemand wat aan had”.

4 replies on “7-inch serie, deel 339”

het nepbloed op het gezicht van de gitarist, staat me ook nog bij van dat berucht jongerenconcert. dat het nepbloed was, realiseerde ik me trouwens pas later. all smooth faces is en blijft een wereldsong trouwens.

het vierkante koffertje van P. de Gr.’onopvallend tussen de benen geklemd voor den bootlegopname, ach ja. net als bij TC Matic, ClawBClaw, Batmob. etc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.