Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 318

(Deel 317 hiero)
Weer terug uit die prachtige stad Madrid. Ik ben volkomen platzak teruggekomen, mede doordat ik te veel platen heb gekocht. Waardoor ik hedenavond niet naar Leuven heb kunnen gaan om mijn bijdrage te leveren aan destination UNKnown – geen geld voor de trein. D’oh! Zo’n sukkel ben ik.
Maar goed, ik heb wél de vinylversie van Camaróns La leyenda del tiempo op de kop weten te tikken, waar me dat eerder, nota bene in de streek waar de goede man vandaan kwam, niet lukte. De uitbaters van de onvolprezen tweedehandsplatenwinkel La Metralleta (achter de Corte Inglés van Callao, in de krochten van de Madrileense geest – een ernstige aanrader voor vinyljunks) weten wel wat ze moeten vragen voor zo’n parel, maar goed, het was het me waard. Ook een stapeltje 45s meegesnaaid aldaar, waarvan enkele de komende dagen gepost gaan worden. ¡Adelante!
Adamo – J’aime
label: Odeon
jaar: 1965
kant a1: J’aime
kant a2:
Chanson en rondelles
kant b1:
Comme toujours
kant b2:
Ceux que j’aime
www.adamosalvatore.com
7-adamo-jaime.jpg
Deze single zat in een ander hoesje, namelijk dat van “Urtain, el k.o. y olé” van de geweldige Dolores Vargas “La terremoto”. Aangezien je bij La Metralleta de platen niet kunt beluisteren, en de single geen drol kostte, heb ik verzuimd het plaatje uit de hoes te halen om het te inspecteren. En dat terwijl de hoes toch flink beschadigd is.
Maar goed, de aanvankelijke teleurstelling toen ik thuis het plakje vinyl op de platenspeler wilde leggen en achter mijn vergissing kwam sloeg snel om in blijdschap, want dit zijn vier prachtnummers van de Belgische zanger van Italiaanse komaf. Ik kende weinig van hem, maar dat gaat veranderen. Bonus daarbij is dat van “J’aime” de sample afkomstig is die me zo intrigeerde in
“Quiero que tu mano me guíe” van mijn favoriete Spaanse rapper Frank T.. Weliswaar gebruikt die de Spaanstalige versie van het nummer (en versneld afgespeeld), maar toch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.