Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 315

(Deel 314 hiero)
Jump! Dickie! Jump! – The World (Is Coming to an End)
label: Idiot
jaar: 1987
kant a: The World (Is Coming to an End)
kant b:
Gimme Love
www.arthurebeling.nl
7-jumpdickiejump-world.jpg
Samen met een aantal vrienden mocht ik ooit een muziekavond organiseren op school voor het goede doel. We waren bij de organisator van het plaatselijke festival, dat ieder jaar in augustus of september werd gehouden, langsgegaan om tips te vragen over het boeken van bands en wat we allemaal moesten doen om die mensen voor zo min mogelijk geld te laten spelen en ze toch tevreden te houden. We hadden onze zinnen gezet op Jump! Dickie! Jump!, want dit singeltje was een hitje in onze kringen.
Dat zou kunnen werken, volgens de festivalorganisator, maar misschien moesten we er nog een voorprogramma bij zetten. Hij wist nog wel een bandje dat Beatlescovers speelde, The Real Stallions (tegenwoordig de B Tones). Die wilden wel gratis spelen.
Een paar weken later was alles in kannen en kruiken, The Real Stallions zouden openen voor Jump! Dickie! Jump!, die voor een onkostenvergoeding en wat drank en knabbels kwamen spelen. The Real Stallions braken de tent af met hun Beatlesrepertoire, Jump! Dickie! Jump! bleek een stuk minder bekend dan we dachten en moest het met een iets minder enthousiaste reactie doen. Dat hadden Arthur Ebeling en zijn mannen ook in de gaten, want achteraf zei hij een beetje beteuterd dat we het programma misschien beter om hadden kunnen draaien. Maar ja, wisten wij veel, wij vonden die band geweldig en dachten dat de rest van de wereld dat ook moest vinden.
Later heb ik de band nog een paar keer gezien, bleef het goed vinden, maar wereldberoemd zijn ze er niet door geworden.

9 replies on “7-inch serie, deel 315”

I love you for posting this. So good to hear this again. I believe it is utterly out of print. Thanks from Switzerland.

geen kut aan.Real Stallions heb ik es den Bommel zien torchen op een late woensdagavond, waarna op de fiets terug over de Ettensebaan gesukkeld om sanderendaags een zogeheten ‘schoolonderzoek’ te maken.

D.,
Kan me die avond nog goed herinneren. Real Stallions daverend suuk6, zeker ook door de tasty leadzanger en gitarist(Martin&Rob). Stond met vriendinnen als ware bobbysocks tegen het podium van de Aula aangedrukt.
Ik weet ook nog dat jij zo boos was, omdat er ‘savos in de Gymvleugel van desbetreffende school geen Warm Water bleek te zijn (en de conrector was niet van zins dit te verhelpen), en nu moesten de bands koud(!) douchen.
Kirstin

Gregor: you’re welcome!
Erwin: er zaten dan ook alleen mannen in de band.
kirstin: wow, dat weet ik zelfs niet meer. ikke? boos?

wat ik me nog kan herinneren is dat de opbrengst van dit bewuste concert werd geleverd door de zusters van het withof. de kosten van de bands waren er namelijk nog lang niet uit na de kaartverkoop, pas nadat er een collecte was geweest onder de zusters en bewoners van het withof (als tegenprestatie, ze hadden iets van de kse gekregen wat weer verband hield met het concert, wat precies weet ik niet meer) kon er gesproken worden van ‘winst’ en daarmee geld voor het goede doel. gouwe tijde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.