Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 309

(Deel 308 hiero)
Juan – Serenade
label: Fifth World
jaar: 1991
kant a: Serenade
kant b:
Serenade (3-D Remix)
7-juan-serenade.jpg
Bij sommige veel liedjes stel ik me de situatie voor in de studio tijdens de opname: de zangeres staat alles te geven in het “aquarium”. Ogen gesloten, rechterhand aan de koptelefoon, al het leed van de afgelopen jaren wordt eruit geperst en in de tekst gelegd, het doet pijn maar het publiek heeft er recht op. Het moet eruit.
Achter de geluidsmixer staan de tekstschrijver en de producer, de blik strak gericht op de zangeres. Ze knikken beide mee op de beat, de voetjes tappen op de maat van de muziek. Dit is zoals de schrijver het bedoeld heeft. Liefde, de wereld zal gered worden door liefde.
De geluidsmixer gaat verzitten. Hij krijgt een raar gevoel in zijn buik, zijn wangen voelen warm aan. Voorzichtig kijkt hij om naar het duo achter hem. Ze zien hem niet, hebben alleen oog voor de zangeres. Hij laat zijn ogen over de schuiven voor hem gaan, kijkt weer op naar de zangeres. “Menen die mensen dit echt?” De zangeres doet haar ogen open, kijkt hem even aan. Hij steekt zijn duim omhoog en forceert een glimlach. Zij glimlacht terug, sluit haar ogen en zingt door. Ze weet het: zo goed als dit wordt het nooit meer.

Goed, eigenlijk zou het daar moeten eindigen, maar wat blijkt nu: die Juan is Juan Wells, die in Onderweg naar morgen speelde, en in de musical Doornroosje en de knappe kikker. Niet dat ik ONM ooit gezien heb, behalve wat flarden bij het zappen, en ik heb een grote hekel aan musicals, maar goed, het vermelden waard. Wat ik verbazingwekkender vind is dat nergens uit blijkt dat de vocalen op deze single, Juans eerste, van een vrouw zijn. Op de signlehoes en -label staat geen zangeres vermeld, en gegoogel levert slechts de vermelding van Stefan Ashton Frank als zanger op de 12″-versie. Maar die heeft een heel andere stem dan degene die op deze single speelt.
Zou het dan Juan zelf zijn? Ik vind het toch echt heel erg als een vrouw klinken, of ben ik nou gek?

3 replies on “7-inch serie, deel 309”

misschien is het iets opgepitcht, waardoor het wat vrouwelijker klinkt. maar wellicht dat Goean toch echt zo klinkt. Richenel klonk ook als een wief.

ik vermoed dat ik het gekregen heb in mijn afm-tijd. die gast van de sonic surfers hing daar altijd rond en die was volgens mij de eigenaar van het label.
ik zou het in ieder geval nooit kopen. dat ik het toch heb gehouden, tja. ik doe nu eenmaal heeeeeel moeilijk afstand van mijn 7″skes. zeg maar gerust niet, eigenlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.