Categories
txt

Nederlands

verbodenwerk.jpg

Soms kom ik van die bordjes tegen waarvan ik denk “dat zouden we in Nederland niet zo zeggen”. Oranje pijlen met “omlegging” erop, bijvoorbeeld. Voor moord, rechtsaf. Deze hierboven vind ik ook wel grappig. Hoewel ik niet zeker weet of het gewoon een grapje is, of dat ze wel degelijk “de (bouw)werf” bedoelen in plaats van “het werk”. Ik denk niet dat het een grapje is, want als men het hier over “de werken” heeft bedoelt men wat men in Nederland “de werkzaamheden” noemt. En wat boven de grens “werk” genoemd wordt, heet hier “job”.
Om het nog maar niet te hebben over de betekenis van het werkwoord “poepen”.

8 replies on “Nederlands”

wat vlamingen “poepen” noemen, noemen wij “neuken”. wat wij “poepen” noemen, noemen vlamingen, euh, “schijten”? “kakken”? wij gebruiken dat natuurlijk ook, maar “poepen” ipv “neuken” zouden wij nooit doen.

Het kan ook tot heel wat misverstanden leiden in de praktijk: als een Nederlander de tijdsaanduiding ‘middag’ gebruikt, is dat heel wat later dan de ‘middag’ die Vlamingen bedoelen.

om over ‘in uw poep poepen maar te zwijgen zeker’.o,misverstaanders, o; pas op!

Wellicht een par vreemde opmerkingen:
– NL & VL delen dezelfde taal, de cultuur is verschillend. Dat weet iedereen. Beide maken fouten. OK.NL staan toe dat allerlei engels binnensluipt. VL moeten voor hun taal strijden in be. Groot verschil.
– VL hebben het woord goesting tot het allermooiste VL woord verkozen. ‘k Vind het ook véél mooier dan ” zin”. Ja, VL zijn lang door Spanje bezet, NL niet. ‘k Hoop dat er in NL ooit een zeer mooi engels woord verbasterd wordt tot een nog mooier NL woord.

“verboden op het werk te komen” lijkt me dan weer het enige bordje dat je nooit zal terugvinden op de set van een pornofilm.
Maar dit vanzelfsprekend volkomen terzijde.
Thx voor Dynamics, trouwens, Luba – you da man!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.