Categories
muziq

Highland Gardens

highlandgardens.jpg

Ik heb onlangs de eer gehad een deel van de soundtrack te mogen samenstellen van de tv-film Highland Gardens, het fictiedebuut van Britta Hosman, die vrijdagavond 18 mei wordt uitgezonden bij De Nieuwe Lola’s op Nederland 2. Dat was leuk om te doen, maar ook best moeilijk, aangezien ik nauwelijks beelden had gezien van de film. Britta had me wel verteld over het verhaal, de sfeer die ze wilde neerzetten, dus ik had wel een idee van welke muziek ik zou suggereren, maar toch. Pas toen ik ongemonteerde delen zag, ruwe schetsen, kon ik echt met ideeën komen.
Ik heb een hoop tracks geleverd (let wel: ik heb niet de muziek geschreven, ojalá, maar bestaande nummers van verschillende artiesten gesuggereerd), waarvan er uiteindelijk zes gebruikt zijn:
Rednose Distrikt – Dikke Kut (van Metro Sampler / Line 1, Faces 2005)
Broadcast – Evil Is Coming (van Tender Buttons, Warp 2005)
Juana Molina – Yo No (van Son, Domino 2006)
Boxcutter – Gave Dub (van Oneiric, Planet Mu 2006)
Carrie – The End (van Honey Blue Star, Dearstereofan 2005)
Mogwai – Acid Food (van Mr. Beast, PIAS 2006)
Ik had ook “Stops” van Nathan Fake gestuurd, maar die heeft Britta niet voor de film gebruikt. Wel voor de thema-avond Vette honger. Nathan Fake in combinatie met beelden van zich doodvretende westerlingen, het is weer eens wat anders.
“More Like Space” van Seefeel is een andere track die ik had gesuggereerd, maar die is er dus ook niet bij. Maar daardoor heb ik wel Seefeel herontdekt. Ik heb twee cd’s (jawel) van ze: debuutalbum Quique en de verzamelaar Polyfusia. Op die laatste staan de e.p.’s More Like Space en Pure, Impure.
Meer dan liedjes zijn de stukken van Seefeel geluidslandschappen, onwerkelijk, dromerig. Een soort vervolg op de new heroin music van Spacemen 3, maar dan met andere drugs.
Overigens is deze week Quique opnieuw uitgebracht op Too Pure, opgepooierd met extra tracks en een nieuwe mastering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.