Categories
muziq

Harvest 1207

Podcasttijd, opnieuw eentje met de oogst van de afgelopen weken. Bijna drie uur aan heerlijkheden – ik sta er soms versteld van hoe goed mijn muzieksmaak is. Echt alles wat ik koop vind ik goed. Fantastisch gewoon.
abonneer je op the pod: /radio/thepod.xml
playlist voor WinAmp: 20071209.m3u
01. Imagination – Just an Illusion (Lindstrøm Vocal Remix) [Just an Illusion Lindstrøm Mixes 12″ – Juno]
  www.imaginationstory.com
  Klassieker. De eerste keer dat ik van Imagination hoorde was via schoolvriend Nicolai, die onder de naam Ko’kai liedjes schreef en opnam. Een van zijn eerste opnames was een bandje waarop hij over instrumentale versies van bestaande nummers zong. De grote favoriet van dat bandje was “Oeboeskeboe” – hij gebruikte een instrumentale track van “Just an Illusion” (of misschien was het een ander nummer van Imagination, dat weet ik niet meer) om de tekst van een intro van UB40 overheen te zingen. Ik heb het bandje nog ergens, hoewel het niet van mij is, maar van een andere Ko’Kaifan. Ik bezorg het je terug, Gerwin, echt.
Onze Noorse vriend Lindstrøm maakte hem nog ietsje langzamer en nog wat langer – heel fijn.
02. Ozo – Anambra (Album Version) [Anambra 12″ – Flexx]
  www.flexx.be
  Heruitgave van een hypnotiserende track uit de discotijd – 1976, om precies te zijn. Ik kende hem niet, maar het origneel schijnt een gezochte plaat te zijn onder discoverzamelaars. Wat me verbaast, want het is niet bepaald een discostamper.
03. L.V. + Dandelion – Takeover (Dub) [Globetrotting 12″ – Hyperdub]
  www.myspace.com/lvbass
  Of hoe maar weer blijkt dat dubstep eigenlijk gewoon dub is, maar dan met hardere beats.
04. Burial – Homeless [Untrue 2lp – Hyperdub]
  www.myspace.com/burialuk
  Misschien is dit wel mijn plaat van het jaar. Het verschilt niet wezenlijk van de eerste lp, maar dat dondert niet. Het is zó mooi. De sfeer, de geluiden, de manier waarop hij de samples gebruikt. Prachtplaat, en gelukkig meteen op vinyl uitgebracht, in tegenstelling tot de vorige waar we bijna een jaar moesten wachten op de vinylversie. Doet overigens ook uitstekend dienst als soundtrack bij het verschrikkelijke (maar op een goede manier) boek The Road van Cormack McCarthy, dat ik op aanraden van vriend Franx heb gelezen in de afgelopen weken (maar niet voor het slapengaan).
05. Âme – Fiori (Original Mix) [Fiori 12″ – Ostgut Ton]
  www.innercityvisions.com
  De laatste releases die ik van van het Duitse duo hoorde heb ik laten liggen, omdat ik ze gewoon te saai vond. Maar deze nieuwe werd me in de handen gedrukt door het meisje van de platenwinkel met de mededeling dat ik hem tóch maar eens een kans moest geven. En terecht, want het is een mooi, hypnotiserend dingetje dat heeeeeel langzaam opbouwt en eigenlijk net niet tot een climax komt maar wel constant de spanning vasthoudt. Vast geen vloervuller maar wat dondert het?
06. Punto – 3 Tempo 3 [Body Language Vol. 5 Mixed by Château Flight 2lp – Get Physical]
  www.myspace.com/donatodozzy | www.myspace.com/jacopocarreras
  De Château Flightaflevering van de Body Language-serie van Get Physical mag er wezen. Net als de voorafgaande vier delen, trouwens. Deze track van Punto is mooi staaltje van sfeervolle techno die mooi achter de vorige past. Vind ik dan.
07. TNT – L8 [Osborne – Outta Sight 12″ – Spectral Sound]
  www.ghostly.com
  TNT = Osborne (alias Todd Osborn) + James T. Cotton (alias Tadd Mullinix, die ook onder de namen Dabrye en SK-1 opereert). Het heeft zo’n fijne ouderwetsche acidfeel, deze track.
08. Duplex – Vivid Array [Autosample EP 12″ – Frantic Flowers]
  www.myspace.com/duplextechno
  Ook weer een mooie atmosferische track, van het duo uit Rotterdam.
09. Matthew Dear – Don and Sherri [Don and Sherri 12″ – Ghostly International]
  www.matthewdear.com | www.myspace.com/matthewdear
  “Don and Sherri” komt van het onderschatte album Asa Breed dat afgelopen zomer uitkwam en door veel mensen gekraakt werd. Ik moest er zelf ook aan wennen, de zingende Matthew en zo, maar wat mij betreft is het een groeibriljantje.
10. Chromatics – In the City (Extended Version) [In Shining Violence 12″ – Italians Do It Better]
  www.myspace.com/chromaticsmusics
  Ook weer een tip van het platenwinkelmeisje. Mooie, melancholieke pop. Ben benieuwd naar het nog uit te komen album.
11. The Raveonettes – Aly, Walk with Me [Lust Lust Lust lp – Fierce Panda]
  www.theraveonettes.com | www.myspace.com/theraveonettes
  Ik had het Deense duo slechts oppervlakkig beluisterd tot nu toe, maar Lust Lust Lust heeft me voor ze gewonnen. Prachtplaat die uiteraard (lekker makkelijk) herinneringen oproept aan The Jesus And Mary Chain maar ook zonder die referenties makkelijk blijft staan als de schitterende popplaat die het is.
12. Black Mountain – Thirteen Walks [Bastards of Light 12″ – Jagjaguwar]
  www.blackmountainarmy.com | www.myspace.com/blackmountain
  Vorige week zag ik ze dan eindelijk live, nadat ik ze een paar jaar geleden gemist heb toen ze in Gent speelden. Schitterend concert in Trix, waar ik deze 12″ gekocht heb, samen met
13. Blood Meridian – Most Days [Kick up the Dust lp – V2]
  www.bloodmeridianmusic.com
  De band speelde niet met Black Mountain, maar de plaat stond nu eenmaal bij de merchandise-stand. Omdat er natuurlijk twee Black Mountaineers in Blood Meridian zitten. Ik had hem al illegaal gedownload, wat dus een reden was om hem te kopen, en bovendien zit er een 7″ bonussingeltje bij – drie redenen dus voor aanschaf (want hij is ook nog heel goed). Vreemd genoeg hadden ze de nieuwe plaatLiquidate Paris niet.
De band is overigens genoemd naar het boek Blood Meridian, or the Evening Redness in the West van, jawel, Cormack McCarthy (zie Burial).
14. Creature With The Atom Brain – Broken Flowers Grow [I Am the Golden Gate Bridge lp – Munich]
  www.myspace.com/creaturewiththeatombrain
  Een van de rustigere nummers op het nieuwe album van Aldo Struyf en zijn mannen.
15. I Love Sarah – Inbev Awoe [Tip Toe Topic/I Love Sarah – Split 7″- Heavenhotel]
  www.ilovesarah.net | www.myspace.com/ilovesarahilovesarah
  Ik ken de net als deze track door Pascal Deweze geproduceerde e.p. Hoekzetel Bruno nog niet, daar moet snel verandering in komen. Ook al omdat hij op roze vinyl is uitgebracht. Moet ik hebben.
16. The Black Box Revelation – I Think I Like You [Set Your Head on Fire cd – T for Tunes]
  www.theblackboxrevelation.be | www.myspace.com/theblackboxrevelation
  Ook vorige week zien spelen, bij ons in da club. Zo veel lawaai maken, met z’n tweeën, en dat het dan zo goed klinkt, wat moet dat heerlijk zijn.
17. The Gossip – Listen up (Black Ghosts Remix) [Listen up Remixes 12″ – Back Yard]
  www.gossipyouth.co.uk | www.myspace.com/gossipband
  Guuz draaide deze toen we van de zomer bij ons in da club draaiden. Zo’n vette remix, zo moeilijk te vinden. Maar Dewey Sakitumi vond hem voor me. Dank, Douwe! En feli met je nieuwe spruit 🙂
18. The Heavy – You Don’t Know [Great Vengeance and Furious Fire 2lp – Counter]
  www.theheavy.co.uk | www.myspace.com/theheavy73
  Zie ook hiero.
19. Kokolo – The Way up (Vocal) [The Way up 7″ – Tramp]
  www.kokoloonline.com | www.myspace.com/kokoloafrobeat
  Ik had al een paar singeltjes van deze mannen op Freestyle, deze mag er ook wezen. Fijne afrobeat zoals Fela het ooit bedoeld heeft.
20. K’Bonus – Uh Yeah (Blend Remix) [Remixed EP 2 12″ – Eighttrack]
  www.kbonus.com | www.myspace.com/kbonusmusic
  Ik koop de Eighttrackreleases altijd blind, al was het maar om labelbaas Nicolai te steunen. Dat ze tot nu toe allemaal goed zijn, is mooi meegenomen.
21. Alex Attias Presents Mustang ft. Colonel Red – Everchanging Time (Beanfield Remix) [Compost Black Label #26 12″ – Compost Black Label]
  www.myspace.com/alexattias
  Ik heb lang niet alle releases van de Black Labelserie, ook al was ik van plan ze wel allemaal aan te schaffen toen de eerste delen uitkwamen. Maar op een gegeven moment vond ik er gewoon een aantal zwakke afleveringen bij, dus ik heb het idee laten varen. Maar de meeste zijn wel goed, hoor. Zoals deze, en even verderop die van Phreek Plus One. Dit is een remix van een nummer dat op het album Back Home uit 2004 staat.
22. Ultracity – Divisadero [Swetalic EP 12″ – Rollerboys]
  www.myspace.com/theultracity
  Fijne trage disco zoals we die graag horen. Uit Scandinavië natuurlijk (Zweden, dit keer).
23. Prinzhorn Dance School – You Are the Space Invader [Prinzhorn Dance School lp – DFA/EMI]
  www.prinzhorn-dance-school.com
  Suzy Horn en Tobin Prinz zijn mijn helden. En van mijn schatje ook. Toen mijn baas vroeg of hij ze moest boeken voor De Avonden riep ik jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, en toen ze vervolgens niet op kwamen dagen met een vaag excuus van hun toen al ex-manager, huilde ik neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Ik mailde ze om ze te vragen waarom ze niet kwamen en wel in Nederland speelden rond dezelfde tijd, en voor de grap vertelde ik erbij dat ik een nichtje had aan wie ik een handtekening beloofd had, en wat ik haar nu moest vertellen, en of ze alleen daarom al hun besluit niet wilden heroverwegen.
Als antwoord kreeg ik te horen dat ze van geen boeking in Antwerpen wisten en dat dat iets van hun ex-manager was, maar dat ze het wel heel jammer vonden. En ze vroegen het adres van “mijn nichtje”, zodat ze haar een gesigneerde ansichtkaart konden sturen. Ik vond het wel grappig en gaf de naam van mijn schatje op, en ons adres, denkende dat ze toch nooit iets zouden sturen.
Maar wat kreeg het meisje in de bus? De lp, op vinyl! Met een groet van zowel Suzy als Tobin erop gekalkt met zilverkleurige stift! Helden zijn het.
Ik voelde me wel wat schuldig dat het geintje blijkbaar toch serieus genomen werd dus ik heb ze de waarheid verteld en beloofd dat als we ze gaan zien ik de merchandise-stand zal leegkopen als compensatie. Zo ben ik dan ook wel weer.
Het naar henzelf genoemde album is een pareltje. Het klinkt alsof ESG met Steve Albini in de studio in is gedoken, terwijl Billy Childish en die juffrouw van Adult. af en toe iets in de microfoon roept. Fantastisch.
24. Love Is All – Spinning & Scratching (Metronomy Remix) [Make Out Fall Out Make Up 7″ – Parlophone]
  www.loveisall.se | www.myspace.com/loveisall8
  Eigenlijk gekocht om de The Veesversie van “Make out Fall out” die op de a-kant van de single staat, maar deze remix mag er ook wezen. Leuk bandje.
25. Dave Aju And The Invisible Art Trio – Be Like the Sun [Love Always 12″ – Circuscompany]
  www.myspace.com/daveaju
  Weirde maar geweldige track, zo droog geproduceerd en dan dat eindeloos herhaalde zinnetje. Ffffetttt.
26. 40 Thieves – Buzz City Dub [Buzz City 12″ – Reduxx]
  www.myspace.com/40thievesahoy
  Terug naar de spacedisco!
27. Phreek Plus One – New York Dolls [Compost Black Label #22 12″ – Compost Black Label]
  www.myspace.com/phreekplusone
  Uit Italië, waar ze wel raad weten met disco.
28. Pole – Achterbahn (Shackleton Remix) [Steingarten Remixes 3 12″ – ~scape]
  www.myspace.com/poleartist
  Nog even de dieperik in op het einde van deze lange mix met Shackletons remix van Pole. Pole was het eerste waar ik aan dacht toen ik Burial voor het eerst hoorde. Cirkeltje rond, zo ongeveer.
29. Bass Clef – 1471 [Zamyatin Tapes Volume 2 12″ – Blank Tapes]
  www.myspace.com/bassclefbass
  Zeer vette dansvloerdub van een man wiens blog ik al een tijdje lees. Sorry voor de rottige mix, trouwens.
30. King Soly – Tamil Dub [Box of Dub – Dubstep and Future Dub 2 3lp – SoulJazz]
  www.myspace.com/kingsoly1 | www.souljazzrecords.co.uk
  De nieuwe Box of Dub is weer fijn!
31. Snares – Black Sabbath [Sabbath Dubs 10″ – Kriss]
  www.venetiansnares.com | www.myspace.com/venetiansnares
  Geniaal idee om Black Sabbath te verdubstepperen. Klinkt geweldig. Op de b-kant van deze 10″ (donkergroen marmer vinyl! oh, baby) staat “Electric Funeral”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.