Categories
muziq

Harvest 1107

Podcast van de platenoogst van de afgelopen week.
01. PJ Harvey – White Chalk [White Chalk lp – Universal Island]
   www.pjharvey.net
   Toen ik White Chalk voor het eerst hoorde was ik niet erg onder de indruk, maar na een paar keer luisteren groeide hij in mijn oren. Met als gevolg dat ik het nu haar beste album in jaren vind. Ja echt, Martijn. Zo gaat dat.

02. Murder – Feast in My Honour [Stockholm Syndrome 2lp – Good Tape]
   www.myspace.com/murderdk
   Ik zag de Denen in duovorm optreden op De Avonden. “Zo jong, en dan al zo dood”, zei de barman van Petrol hoofdschuddend, maar ik vond het prachtig. Mooie stem.

03. The Oscillation – Liquid Memoryman [Out of Phase 2lp – DC]
   www.myspace.com/theoscillations
   Ik was al fan van de twee maxi’s die Demian Castellanos onder de naam The Orichalc Phase uitbracht. Fijne spacerock à la Spacemen 3 en, hoewel veel minder zwaar, de eerste platen van Monster Magnet.

04. Quarion – Karasu [DJ-Kicks: Booka Shade 2lp – !K7]
   www.myspace.com/quarion
   Fijne deephouse van de Zwitserse producer Ianeq. De track staat op de al even fijne nieuwe DJ-Kicks van Booka Shade.

05. Hercules & Love Affair – Roar [Classique #2 12″ – DFA/EMI]
   www.myspace.com/herculesandloveaffair
   Ik had nog niet van deze man (echte naam: Andrew Butler) gehoord, maar DFA heeft er weer een winnaar bij. Retro house die doet denken aan die van Larry Heard en consorten.

06. Chaz Jankel – Call Me (Bonus Dub) [My Occupation 12″ Sampler 12″ – Tirk]
   www.myspace.com/chazjankel
   Een voorproefje van het album dat uit gaat komen op Tirk, waarop een overzicht van Chaz Jankels solowerk en dingen die hij met anderen gemaakt heeft. Chaz Jankel was vroeger de partner in crime van Ian Dury in The Blockheads.

07. The Dynamics – Miss You (Long Edit) [Version Excursions 2lp – Groove Attack]
   www.myspace.com/thedynamicsound
   Aan de Nieuwe Nieuwstraat in Amsterdam ligt al een tijdje de singleversie van dit nummer op me te wachten, zaterdag ga ik hem ophalen. The Dynamics zijn al aan de beurt geweest in de 7″-serie – de Franse groep is gespecialiseerd in dit soort aangename reggaecovers van bekende popsongs. Niet al hun versies vind ik even geslaagd, maar dit “Miss You” mag er wezen. Okee, knappe jongen die dat nummer om zeep helpt, maar toch.

08. Cedric ‘Im’ Brooks & The Light Of Saba – Sabasi [Cedric ‘Im’ Brooks & The Light Of Saba 2lp – Honest Jon’s]
   www.honestjons.com
   Honest Jon’s bracht deze plaat opnieuw uit in 2003. Dit nummer is het minst reggae van het hele stel, maar er zit wel een flink stuk niyabinghi drumming in.

09. The Quantic Soul Orchestra – Panama City [Tropidélico 2lp – Tru Thoughts]
   www.quantic.org
   Schitterend nieuw album van Will Holland en zijn mannen. Als weinig anderen slagen ze er telkens weer in om hiphop, soul, funk en Afro-Cubaanse muziek bij elkaar te brengen en het te laten klinken alsof het altijd al zo geweest is.

10. Sharon Jones & The Dap-Kings – 100 Days, 100 Nights [100 Days, 100 Nights lp – Daptone]
   www.myspace.com/sharonjonesandthedapkings
   Van het geweldige Daptone Records, uw leverancier voor authentieke soul en funk die klinkt alsof het in 1967 is opgenomen. The Dap-Kings kun je kennen als de band die de helft van Amy Winehouse’ Back to Black inspeelde, dertien van de veertien tracks op Mark Ronsons Version, en la Winehouse bovendien begeleidt tijdens heur optredens.

11. The Bamboos – Rawville [Rawville lp – Tru Thoughts]
   www.myspace.com/thebamboos
   Nog meer oud klinkende funk, uit Australië dit keer. Onlangs kwamen ze nog aan de beurt in de 7″-serie met een ander nummer van de nieuwe langspeler, die ik beter vind dan hun vorige, wegens diverser.

12. Heavy Trash – Double Line [Going Way Out with Heavy Trash 2lp – Yep Roc]
   www.heavytrash.net
   Het andere bandje van Jon Spencer waarin hij samen met Matt Verta-Ray (voreger van Madder Rose speelt. Heavy Trash is rootsier dan de Blues Explosion, maar het ligt dicht bij elkaar. Dit is de tweede lp van het duo, en bij het vinyl zit een cd met het hele album, plus een code om hetzelfde album nog eens legaal te downloaden. Wat daar nu het nut van is weet ik niet, maar goed, je krijgt er dus drie voor de prijs van één. Echt vet.

13. The White Stripes – You Don’t Know What Love Is (You Just Do As You’re Told) (Acoustic Version) [You Don’t Know What Love Is 7″ – XL]
   www.whitestripes.com
   Akoestische versie van een nummer dat op de laatste lp Icky Thump staat. Er zijn twee 7″s uitgebracht van de track en ik heb ze beide gekocht.

14. Holly Golightly & The Brokeoffs – Devil Do [You Can’t Buy a Gun When You’re Crying lp – Damaged Goods]
   www.myspace.com/hollygolightlyandthebrokeoffs
   Er hangt een beetje een Tom Waitsachtige sfeer in dit nummer, en eigenlijk op de hele plaat wel. Holly Golightly zat vroeger bij Thee Headcoatees, dit is haar eerste plaat samen met The Brokeoffs.

15. Fabienne Delsol – I’m Gonna Catch Me a Rat [Between You and Me lp – Damaged Goods]
   www.myspace.com/fabiennedelsol
   Deze juffrouw klinkt alsof ze zo uit diezelfde Headcoatees gestapt is, maar dat is niet zo. De Française zit wel bij hetzelfde label als Holly en haar vroegere bandje, en de muziek zit in dezelfde hoek, met een vleugje zuchtmeisje erbij. Yummie.

16. Fatboy Slim – Radioactivity [Radioactivity 7″ – Azuli]
   www.fatboyslim.net
   Kraftwerkcover die ik wel kan pruimen, en stiekem ook een beetje gekocht heb omdat ik hem wel zou kunnen draaien op een Bossa Boogiefeestje. Of zoiets. Het komt van de nieuwe LateNightTales op het label Azuli, die door Norman Cook is samengesteld.

17. Ken Williams – Trashcan [Las Vegas Grind! lp – Strip]
   De Las Vegas Grindserie is een hele fijne reeks compilaties uit de jaren negentig, vol obscure sleaze uit de garage en rockabilly van de jaren vijftig en zestig. Ik had ze ooit allemaal op cd maar ik ben ze kwijt, dus langzaam maar zeker ben ik ze aan het “terugkopen” op vinyl.

18. The Pyramids – A Gala in the Harbour of Your Heart [The Pyramids lp – Domino]
   www.myspace.com/pyramidy
   Mark Cleveland en Sam Windett hebben tijdens de opnames van het album Derdang Derdang van hun band Archie Bronson Outfit even tussendoor nog wat andere nummers geschreven en opgenomen, en het resultaat staat op dit langspeeldebuut van wat zij The Pyramids gedoopt hebben. Het zit in dezelfde lijn als Archie Bronson, maar is nog iets vuiger en experimenteler. Bij het vinyl zit een op een A4 gezeefdrukt (denk ik) stukje artwork dat zo stinkt dat het weer lekker ruikt.

19. The Coral – Music at Night [Roots & Echoes 2lp – Deltasonic]
   www.thecoral.co.uk
   Ik kende die hele Coral niet, maar ik vond de hoes er wel interessant uitzien. Mijn platenboer wist me te vertellen dat ze al een aantal hits hebben gehad op Studio Brussel, het zal wel. Ik vind die licht retroachtige beatpop die ze maken wel te pruimen, hoewel de zanger soms akelig dicht tegen die gast van Coldplay aan zit. Maar niet genoeg om de plaat te laten liggen.

20. 65daysofstatic – The Conspiracy of Seeds [The Destruction of Small Ideas 2lp – Monotreme]
   www.65daysofstatic.com
   Ze speelden vorige week bj ons in da club tijdens De Avonden (de dag voor Murder) en het was fantastisch. Volgens mijn baas was het niet zo goed als hun optreden tijdens De Nachten een paar jaar terug, maar doordat ik toen elders in het gebouw moest werken heb ik dat gemist, dus ik moet hem op zijn woord geloven. Dit vond ik in ieder geval al zeer goed, intens, luid, diep. Zo horen wij dat graag.

21. Brazilian Girls – Jique [Jique 7″ – Genepool]
   www.myspace.com/braziliangirls
   Zie hiero.
22. Shitdisco – Reactor Party [Reactor Party 7″ – Fierce Panda]
   www.shitdisco.co.uk
   Dit nummer zat al in mijn 2006-mix, ik had hem op cd-single gekregen. Toen heb ik ook de 7″ besteld, wat ik eigenlijk alweer vergeten was, maar afgelopen weekend hadden ze hem ineens binnen. Ik blijf het leuk vinden. Ik heb hem ontdekt op vakantie in Italië, waar ik in een hotel op een nacht al zappend langs een clipzender kwam waarop alleen maar, eh, “alternatieve” muziek werd uitgezonden. De clip van “Reactor Party” was er een van, ik was meteen verkocht.

23. Does It Offend You, Yeah? – Let’s Make out [Let’s Make out 7″ – Does It Offend You, Yeah?]
   www.myspace.com/doesitoffendyou
   Zie hiero.

24. Von Südenfed – Slow Down Ronnie [The Rhinohead 12″ – Domino]
   www.myspace.com/vonsudenfed
   Mark E. Smith, Andi Toma en Jan St. Werner brachten met Tromatic Reflexxions eerder dit jaar al een parel van een album uit, op deze nieuwe single een nieuwe track (de gespeelde) en een Pilooski-edit van “The Rhinohead”. Oh yeah, baby.

25. Art Bleek – Damaged Language System [Antichambre 12″ – Rush Hour]
   www.myspace.com/artbleek
   Ik koop niet zo veel minimal schminimal meer wegens verregaande saaiheid, maar die van deze fel opstomende Parijzenaar is toch wel weer fijn. Ik zal het nooit publiekelijk toegeven, maar die Fransen kunnen toch wel wat, op muzikaal gebied.

26. MDK – A Theme [A Theme 12″ – WéMè]
   www.myspace.com/relivethefuture
   Een single met op de a-kant een dubsteptrack (deze), en op de b-kant een tech-housy en een hiphopachtige track, van een meneer uit Skopje (volgens zijn MySpace) en op een Belgisch label. Nooit van gehoord, maar Daphne van USA Import vond dat ik deze plaat mee naar huis moest nemen. En wie ben ik dan om nee te zeggen?

27. 2562 – Kameleon [Kameleon 12″ – Tectonic]
   www.myspace.com/2562dub
   Haagsche dubstep van een man die veel naam maakt in het wereldje. “Kameleon” is mijn favoriete van de twee tracks op deze maxi, zo duister, hmmm.

28. Coki – The End [Spongebob 12″ – DMZ]
   
   De b-kant (deze dus) krijgt mijn voorkeur boven de a-kant, opnieuw een moddervette stomper van de helft van dubstepgoden Digital Mystikz. Eigenlijk is dubstep niet zo geschikt om als mp3 te beluisteren – eigenlijk moet het van vinyl gedraaid worden, op volle sterkte in een club met een geluidssysteem dat de subbassen aankan opdat een mens het fenomeen echt kan begrijpen, maar goed.

Plak deze link in je podcastluisterdingetje: http://www.chezlubacov.org/radio/thepod.xml om je te abonneren op the pod.
playlist voor WinAmp: 20071104.m3u

5 replies on “Harvest 1107”

Hey Lubac, fijne oogst. Als je ooit Jankel wil posten, laat mij je niet tegenhouden! En ik merk nu dat ik je Dynamics/seven nation army heb gemist. Dat heb je dan met dat bloggen -even niet opletten, en de goodies zijn niet meer binnen te halen. Damn!
soit, keep up the good work, groetjes uit Belgi�!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.