Categories
muziq

Ben Westbeech

benwestbeech.jpg

We zijn muzikaal verwend deze week. Woensdag een avond vol superfunkybossafroreggaestyle muziek bij ons in da club, en we hoefden er niet eens zelf voor te zorgen! Sterker nog, de benen waren in de veel capabeler handen van o.a. Eddie Piller (samen met Gilles Peterson oprichter van Acid Jazz en belangrijk figuur in de modscene), Andy Smith (hij van Portishead en de vele producties en mixplaten), Keb Darge (de beste funk- en soul-dj punt en bovendien tweevoudig Schots tae kwon do-kampioen) en mijn schatjes reserveschatje Paul Weller (The Jam, Style Council, hemzelf). De singeltjes die die nacht op de draaitafels lagen, oh moedertje moedertje.
En dan gisteravond in Leuven het veel te korte maar wel zeer fijne optreden van Ben Westbeech als voorprogramma van Koop. Hij stelde zijn debuutalbum Welcome to the Best Years of Your Life voor en dat deed hij goed. Strakke band met als speciale vermelding de drummer, die het drum’n’bassnummer “Get Closer” op lichtsnelheid zelf drumde (waar wij een drummasjientje verwachtten). Zoals het een goede band betaamt voerden de heren de nummers van het album niet alleen schitterend uit, maar gooiden ze zonder met de ogen te knipperen een paar stukjes muziekgeschiedenis in de mix, zoals “Nautilus” van Bob James dat ineens opdook in “Pusherman”, of Marky & XRS‘ “LK” (met het gitaartje van Jorge Bens “Carolina Carol Bela”) dat kunstig verwerkt werd in “Get Closer”.
We waren alleen voor Ben Westbeech gekomen, dus Koop, die we al een paar keer aan het werk hebben gezien en bovendien met Koop Islands een behoorlijk saaie plaat hebben afgeleverd, niet meer gehoord. Noch Gilles Peterson (ja Johan, geef me maar een standje in het reactieding, maar het maakt niet meer uit, het is te laat). In plaats daarvan genoten we bij de Nepalees om de hoek nog wat na van Benny boy.
Ben Westbeech – Pusherman
Koop die plaat! Je weet dat het zin heeft.

4 replies on “Ben Westbeech”

nee want die was er niet bij, of dacht je soms dat ik dat niet uitgezocht had? 😉
ps als je het antispamding correct invult wordt je reactie meteen geplaatst. nu heb ik ze uit de junkmap moeten vissen

fukk ik hoor net dat ze er wel degelijk bij was. natuurlijk had ik het niet gecheckt.
maar goed, het was wel een slaapverwekkende vertoning, zo wist mijn fijne collega me te vertellen. om zijn woorden kracht bij te zetten stak hij zijn vingers pistoolgewijs in zijn mond. lijkt me duidelijk genoeg 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.