Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 92

(Deel 91 hiero)
Willie Cobbs / Robert Parker – You Don’t Love Me / I Caught You in a Lie
label: Deejay
jaar: 1960 / 1967
kant a: You Don’t Love Me
kant b:
I Caught You in a Lie

Ieder jaar wordt er wel ergens beweerd dat vinyl nooit zal “uitsterven”, als om tegengewicht te bieden aan de steeds verdergaande digitalisering van de muziekmarkt. Ik hoop ten zeerste dat het klopt, maar eerlijk gezegd twijfel ik er wel eens aan. Het wordt steeds duurder om vinyl te persen, of in ieder geval wordt vinyl steeds duurder in de winkels. Het is vandaag geen uitzondering meer om tien euro te betalen voor een 7″ single. Tien euro, mensen! Daar had je twintig jaar geleden een hele lp voor en dan kon je er nog een 7″ bij kopen. Op een gegeven moment houdt het natuurlijk op. Of zou het net zo zijn als met sigaretten?
Anyways, tot die tijd kom je geregeld heruitgaven tegen als deze, en hoewel de verzamelnerds (geloof me, die zijn veel en veel pietluttiger dan ik) zoiets nooit zouden kopen omdat het geen originele persing is, ben ik er heel blij mee. “You Don’t Love Me” van Willie Cobbs, op de single geschreven zonder “s” op het einde, is de originele versie van het nummer dat door Junior Wells, The Allman Brothers Band en natuurlijk Dawn Penn een klassieker werd. Een schitterende song, ik kan niet anders zeggen.
Net als “I Caught You in a Lie”, een fijn stukje soul van Robert Parker, r&b-artiest uit New Orleans. Een goede vondst dus, vorig jaar in de winkel van Douwe. Keep ’em coming!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.