Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 91

(Deel 90 hiero)
Claw Boys Claw – Indian Wallpaper
label: Hipcat Records
jaar: 1985
kant a: Indian Wallpaper
kant b:
Dirty Dog
www.popinstituut.nl
CBC
Claw Boys Claw – Blue Bells
label: Polydor
jaar: 1986
kant a:
Blue Bells
kant b:
Jingle Bells
CBC
Oh oh oh wat was ik een fan van deze band zeg. Ik weet niet meer hoe vaak ik ze gezien heb, maar het moet een stuk of 40, 50 keer zijn. Stad en land reisden we af, terwijl dat niet eens echt nodig was, want ze speelden in ongeveer ieder dorp waar een hooischuur en een biertap stond. Ik heb ook nog een aantal bandjes met live opnames, van Erwin, Pieter of Guuz, of van de radio. Ik weet nog goed hoe zwaar ik onder de indruk was toen ik ze de eerste keer zag in De Harre, de plaatselijk jeugdsoos in Etten-Leur. Ik dacht dat er gevechten waren voor het podium, maar het was gepogo. Die eerste keer durfde ik er nog niet aan mee te doen, maar die schroom was snel voorbij. Ik was er met Gerwin, en naderhand gingen we stokdoof een vette bek halen bij de frietboer een paar straten verderop.
Memorabele avonden volgden, in Noorderligt in Tilburg, waar Peter te Bos mij zijn doorweekte shirtje gaf. “Enter My Hole” staat erop (het was een shirt van The Riff, de band uit Den Haag die het voorprogramma deed). Het heeft een tijdje ongewassen aan de muur van mijn kamer gehangen, en tegenwoordig gebruik ik het nog steeds, als onderhemd. Smokkelrock in Breda, waar Erwin bij het pogoën een van de leden van TUL (Tuig Uit Leur, een van de plaatselijke “jeugdbendes”) op een ongelukkig moment tegen de dranghekken smeet, waarop voor ons een seconde lang een doodse stilte viel voordat de meute weer verderging, zonder verdere gevolgen. Heb ik nog een bandje van (van het optreden, niet het gepogo). Pinkpop, waar ze al fruitgooiend opkwamen, Jaap Edenhal waar ze het voorprogramma deden van The Pixies, iets waar ik met de pet niet bij kon.
En die keer dat ze bij de Firma Onrust optraden. Wij waren bij de opnames, ik geloof dat het in Utrecht was. Het was voor de kerstuizending, dus Te Bos ging flink in de weer met de op het podium aanwezige kerstbomen. Daar deden ze ook hun jolige versie van “Jingle Bells”.
“Indian Wallpaper” is altijd mijn favoriete CBC-nummer geweest. Het rauwe geluid benadert het meest het livegevoel van de band, dat op bijna geen enkele van hun platen echt naar voren kwam. “So Mean” was ook zo’n song.
Wat is er eigenlijk gebeurd met die reünie die er vorig jaar zou komen?

4 replies on “7-inch serie, deel 91”

ach, dat waren nog eens tijden. fijn om indian wallpaper weer eens te horen. jammer dat ik al die singeltjes (waaronder so mean, met dat teruggedraaide stukje) niet meer bewaard heb. of de schoolkrant met het interview dat pieter en ik hadden met cbc.

Hallo met Erwin hier: dat interiew met CBC; daar was jij volgens mij niet bij hoor Guuz! Ik sta er nog op de foto met Bobbi Rossini..hoe zou die er nu uitzien trouwens? Eigenlijk vond ik CBC geen kut aan, maarja; Jos had die mini-lp, dus zou het wel goed zijn.

nou en of ik bij dat interview met cbc was, erwin de hart. ik weet nog als de dag van gisteren dat ik een arthur two-shed jackson-grap maakte toen peter te bos stotterde dat hij in een bar-bar had gwerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.