Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 81

(Deel 80 hiero)
The Cheater Slicks – Trouble Man
label: Crypt
jaar: 1995
kant a: Trouble Man
kant b:
Hook or Crook
www.myspace.com/cheaterslicks

Alweer twintig jaar in de bizz, deze band uit Boston. Op deze single zit hij er al niet meer bij, maar ooit speelde Merle Allin, de broer van GG, bas bij de Cheater Slicks. Als je ooit de film Hated te pakken krijgt, meenemen die handel en kijken. Geweldige documentaire over GG waarin Merle (die bast bij GG’s begeleidingsband The Murder Junkies) ook prominent aanwezig is met zijn kale hoofd en enorme hitlersnor.
Maar ik dwaal af. Cheater Slicks, dusch. Ook Crypt was een van de labels die we distribueerden daar in West-Friesland, en ook natuurlijk bij de Spaanse dochter in Madrid waar ik later werkte. Tim Warren en zijn eega Michaela, Mischa voor de vrinden, heb ik een aantal keer ontmoet, en ondanks de horrorverhalen van mijn toenmalige baas over Tim, bleek hij een heel geschikte peer. De horrorverhalen hadden, zo bleek, vooral hun oorsprong in het feit dat mijn baas Tim meerdere malen een flinke loer had gedraaid door afspraken over van Crypt gelicenseerde singles niet na te komen en gewoon zijn eigen zin te doen (ipv de afgesproken 500 exemplaren gewoon 2000 persen, en toch maar voor die 500 te betalen, dat soort werk. De singles waren allemaal genummerd, maar toevallig was men erachter gekomen dat er meerdere nummers 201 bestonden. Tja.). Mischa was ook een toffe madam, boomlang met benen die helemaal tot aan de grond reikten en een diepe stem. Mijn vriend en toenmalig collega David was de promo guy bij ons, en op een dag belde Crypt op. David nam aan, een donker “Hi Dave” klonk en Dave zei “Stephane [promo guy van Crypt], dude! Howzitgoin’?” zoals alleen Amerikanen dat kunnen. Gelukkig had Mischa gevoel voor humor.
De sixtiespunk van Cheater Slicks kan ik, zoals ik al eerder heb gezegd, zeer waarderen. En zo te horen op hun MySpace is er nog niet veel veranderd aan hun muziek. Which is nice. Deze lente is hun nieuwe album Walk into the Sea uitgekomen op Dead Canary Records. Alleen op vinyl en mp3. Yeah baby.
Cheater Slicks live in 1989, een filmpje waarschijnlijk gemaakt door de moeder van de drummer. Merle Allin speelt schijnbaar mee, maar je hoort geen bas en je ziet hem maar twee seconden of zo. Als het hem is, tenminste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.