Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 78

(Deel 77 hiero)
Tracy Chapman – Talkin’ bout a Revolution
label: Elektra
jaar: 1988
kant a: Talkin’ bout a Revolution
kant b:
If Not Now…
www.tracychapman.com | www.about-tracy-chapman.net
Tracy Chapman
1. Ik gaf de eerste lp van Tracy Chapman cadeau aan mijn oom Robert, als dank voor het feit dat hij me in zijn appartement liet slapen als ik mijn Amsterdamweekendjes deed. Hij ging dan bij Corine slapen en gaf mij de sleutels van zijn flat aan de Voorburgstraat in Overtoomse Veld. Een klere-eind lopen was dat vanuit het centrum, wel mooi, de hele Willemsparkweg af. Van de RoXY tot aan de Voorburgstraat deed ik er ongeveer een uur over, 45 minuten als ik fit genoeg was. Soms kocht ik een fiets van een junk, die dan later ook weer gejat werd omdat ik geen slot had, een keer kreeg ik een lift van een juffrouw die véél ouder was dan ik en die me opgepikt had toen de lichten aangingen. We stonden voor de deur, ze leek ergens op te wachten en ik zei, “nou, bedankt, misschien tot een volgende keer”. Achttien jaar was ik. Als ik toen toch wist wat ik nu weet.
2. Een klasgenote verklaarde me ooit de liefde door me een brief te geven met de tekst van “For You”. Ik had nooit iets in de gaten gehad en voelde me raar. Ik wist niet wat ik moest zeggen. Uiteindelijk werd het iets als “laten we vrienden zijn”. Ik voelde me lullig dat ik zoiets geantwoord had, want ik wist dat dat niet ging gebeuren, en ik wist dat zij dat wist. Sorry, J.
Die plaat is helemaal doodgedraaid destijds. Op een gegeven moment kon ik echt geen Tracy Chapman meer horen, en nog steeds krijg ik een beetje de kriebels als ik dit nummer, of “Fast Car” weer hoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.