Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 73

(Deel 72 hiero)
Nick Cave and The Bad Seeds – Do You Love Me?
label: Mute
jaar: 1994
kant a: Do You Love Me?
kant b 1: Cassiels Song
kant b 2: Sail away
www.nickcaveandthebadseeds.com
  
Ik hoorde voor het eerst van Nick Cave via Jack Martens, mijn elftalleider bij Unitas, die een bandje voor me had opgenomen met op de ene kant The Firstborn Is Dead en op de andere Soul Mining van The The. Meteen fan, en ik probeerde zo veel mogelijk van zijn platen in huis te halen. Later is dat fandom wat afgezwakt, omdat ik hem op een gegeven moment een beetje een zeikerd begon te vinden, wat begon toen ik de reportage zag die Bram van Splunteren over hem maakte.

Weer later ben ik ook daar wat overheen, en nu, tja, nu is hij er gewoon. Ik vind die “No Pussy Blues” van Grinderman een heel fijn nummer, maar het album waarover ik veel mensen heb horen raven, vind ik gewoon weer nog een Nich Cave-album. En dat de tijden van The Birthday Party met deze plaat zouden herleven, wel, dat is in mijn ogen wensvol denken van hen die in de single de zwaluw zien die nog geen zomer maakt.

Deze single is afkomstig van Let Love in, een album dat ik niet ken. Ik heb hem na Henry’s Dream minder gevolgd, niet omdat ik het niet meer goed vond, maar gewoon, te druk met een nieuw leven in een ander land, weet ik veel. De twee songs op de b-kant staan niet op de lp, en het vinyl is dik, zwaar en zilverkleurig, 100 punten extra voor de man. Maar mijn favoriete Nick Cave-plaat blijft The Firstborn Is Dead.

2 replies on “7-inch serie, deel 73”

Ik ben altijd dol gebleven op het cover-album “Kicking Against the Pricks”. Heerlijke plaat om bij af te wassen. Er staan excellente meezingers als “by the time I get to phoenix” & “The Singer”… Een onderschatte plaat.

hmm ja, true. van “the singer” heb ik nog een 12″ met twee nummers die niet op de plaat staan (maar wsch wel op de cd), “black betty” en vooral “running scared” van roy orbison, schitterend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.