Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 65

(Deel 64 hiero)
Isobel Campbell and Mark Lanegan – Ramblin’ Man
label: V2
jaar: 2006
kant a: Ramblin’ Man
kant b:
Further into the Night
www.myspace.com/isobelcampbell | www.myspace.com/marklanegan

De b-kant van deze single heb ik al eens gepost, een spookachtig werkje van juffrouw Campbell zonder Mark Lanegan dat niet op hun gezamenlijke album Ballad of the Broken Seas staat. De a-kant is wel van die plaat getrokken, een fijn Tom Waitsachtig riedeltje.
Helaas speelden ze in Gent op de tweede dag van De Nachten, eerder dit jaar, dus kon ik ze niet gaan zien. Isobell Campbell is een Schots zuchtmeisje wier muziek mij wel kan bekoren, maar met Lanegan erbij is het toch net een tikkie beter. Ik ben fan van de man sinds het Screaming Treesalbum Sweet Oblivion en ik de band live zag in Paradiso. Het was een double bill, volgens mij samen met Alice In Chains, maar het kan ook zijn dat ze als voorprogramma van Pearl Jam (dat ultrakorte concert waarbij ze moesten stoppen omdat heer Vedders strot niet meer wilde) fungeerden. Ik haal de optredens die ik in die tijd zag nogal eens door elkaar. Het was in ieder geval ge-wel-dig.
Zijn solowerk is ook om te smullen, en de vier, vijf nummers die hij deed bij de Twilight Singers in de AB een paar maanden terug waren hoogtepunten.

5 replies on “7-inch serie, deel 65”

jaja, sweet oblivian. those where the days. overigens dave? m’n site doet ‘t niet meer. en ik heb niets vreemds gedaan. alleen een rebuild. meer niet. echt niet!

jou aanwezigheid is in van de weinige zekerheden in de postmoderne, brute, kapitalistische maatschappij Dave. daarvoor eeuwig dank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.