Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 55

(Deel 54: hiero)
David Bowie – Boys Keep Swinging
label: RCA
jaar: 1979
kant a: Boys Keep Swinging
kant b:
Fantastic Voyage
www.davidbowie.com

Goed singeltje, verder geen speciale herinneringen of lollige anekdotes erbij. Bowie vond dat zijn bandleden maar eens van instrument moesten wisselen voor de opname van “Boys” (een track van de lp Lodger). Dus speelt de gitarist drums, en de drummer bas. Bowie zelf speelt gitaar, en Brian Eno pingelt een eindje mee op piano.
Mijn favoriete Bowie-lp is Heroes. Ik zou mezelf geen Bowiefan noemen, maar vind hem wel erg goed. Ik vind zelfs die Tin Machine-plaat goed, de eerste toch. Het dichtst dat ik ooit bij Bowie live zien ben gekomen, was met die Tin Machine gig in Paradiso. Volgens mij waren de kaartjes 35 gulden, ik weet nog dat ik dat zo duur vond. 16, 17 Euro voor Bowie! Manneke, manneke.
Ik ben er niet geraakt, uitverkocht binnen tien seconden natuurlijk. De rij bij die platenwinkel in de Leidsestraat (hoe heette die ook alweer?) liep volgens mij tot aan het Koningsplein.

2 replies on “7-inch serie, deel 55”

De Nieuwe Muziekhandel. Heeft ook nog heel even op de Ferdinand Bol gezeten, maar dat was een laatste stuiptrekking.
Ik weet ook nog dat we niet naar Screamin’ Jay Hawkins gingen omdat we 40 gulden vééls te veel vonden. Een paar maanden later was-ie dood. Toch wel spijt van gehad.

de nieuwe muziekhandel ja! ik voelde me altijd een beetje schuldig als ik daar kaartjes ging kopen. want dat was altijd de enige reden om er binnen te stappen, ze verkochten bijna uitsluitend klassieke muziek. en jazz, maar daar kocht ik in die tijd nog geen platen van.
dan keek die gast je ook altijd zo aan alsof hij dacht “daar heb je weer zo’n barbaar die zo nodig naar een popconcert moet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.