Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 51

(Deel 50: hiero)
The Blues Brothers/Aretha Franklin – Everybody Needs Somebody to Love/Think
label: Atlantic
jaar: 1980
kant a: The Blues Brothers – Everybody Needs Somebody to Love
kant b:
Aretha Franklin – Think
www.bluesbrothers.com
The Blues Brothers – Theme from Rawhide
label: Atlantic
jaar: 1980
kant a:
Theme from Rawhide
kant b:
Jailhouse Rock
  
Eigenlijk zijn deze singles van mijn broer Ed. Zoals veel verloren zielen heeft ook hij zijn vinyls “weggedaan” ten faveure van de inferieure cd. De heilige Thomas zal het hem vergeven. Ed heeft me destijds gevraagd om in ruil zijn platen op cd te zetten, en dan vooral zijn Prince-bootlegs. De eerste opname is bij deze gedaan. Geduld is een schone zaak, Ed.
Door toedoen van mijn oom Pim R., saxofonist te Almere, waren mijn toen nog broertje en ik grote fans van The Blues Brothers, en met name John Belushi. Regelmatig waren we, al dan niet gehuld in witte lakens, rennend door het huis te vinden, luidkeels “Toooo-ga, tooooo-ga” roepend. Videovertoningen van Animal House en The Blues Brothers waren vaste prik als we bij oom Pim gingen logeren, en we waren ervan overtuigd dat hij, gelukkige vrijgezel, ieder weekend met zijn maten van de skaband waarin hij speelde, toga party’s organiseerde vol drank en wilde wieven. Ik kon niet wachten tot ik ook groot was en in een studentenhuis woonde.
Jaren later zag ik Animal House nog eens, en ik had het na een halfuur wel gezien. Was natuurlijk lang niet zo leuk als ik me herinnerde. Hetzelfde gold voor The Blues Brothers. De muziek heb ik wel altijd leuk gevonden, hoewel “Think” hardstikke dood is gedraaid waardoor ik het nauwelijks meer kan horen. Die chocomelreclame van tig jaar geleden heeft ook niet echt geholpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.