Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 5

(Deel 4: hiero)
10cc – Feel the Love
label: Mercury
jaar: 1983
kant a: Feel the Love
kant b:
She Gives Me Pain
10cc wiki

Ook hier weer een videoclip die indruk heeft gemaakt. Ik vond hem nogal stom, want jarentachtigs lelijk. Ik heb dat echt nooit mooi gevonden, de esthetiek van die tijd, toen niet en nu ook niet. Wie heeft ooit bedacht dat beenwarmers in het straatbeeld moesten? Of schoudervullingen? Of pastelkleurige colbertjes? En wie heeft bedacht dat kniebroeken en laarzen mode moesten worden? Wie? Wie?
Maar ik dwaal af. Die video dus. Bijgebleven. Ik snapte niet wat tennis nou met liefde te maken had. Het grapje is behoorlijk flauw, moet ik zeggen. Ook heb ik altijd in mijn achterhoofd gehad dat Godley & Creme er iets mee te maken hadden, hoewel er altijd een andere stem was die zei “neeje, die waren toen allang weg bij 10cc man”. En zie wat ik vandaag op YouTube vind:
10cc and a track called Feel The Love from 1982. This video was directed by ex-band members Godley and Creme who had become video directors in their own right.
They seem to have invented the “boxer dance” long before Joeboxer was even thought of!

Aha!

Ik denk dat ik het singeltje gekocht heb bij de MU2000, de enige platenzaak die Etten-Leur rijk was. Ik vind het eigenlijk niet eens zo’n goed nummer, wat me doet denken dat ik het vooral gekocht heb omdat het van 10cc was en ik “Dreadlock Holiday” zo leuk vond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.