Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 4

(Deel 3: hiero)
10cc – Dreadlock Holiday
label: Mercury
jaar: 1978
kant a: Dreadlock Holiday
kant b:
Nothing Can Move Me
10cc wiki

Mijn allereerste singeltje, cadeau gekregen voor mijn achtste of negende verjaardag van oom Richard, mijn moeders jongste broer, en zijn vriendin Vera. Ik was altijd stiekem verliefd op tante Vera, en ik verdenk mijn broer Ed van hetzelfde. Ze was zo mooi en lief en ze rook altijd naar een bedwelmende parfum.
Maar ik dwaal af. Eerste singeltje, dus. Voor op mijn nieuwe platenspeler. Dat was een oranje koffertje dat je overal mee naartoe kon nemen. Het deksel bestond uit de twee speakers, die kon je loskoppelen van het draaitafelgedeelte en aan weerszijden daarvan neerzetten. Geweldig ding. Een tijd later kregen Ed en ik een keer ruzie over het ding, en pa was het zo zat dat hij het in tweeën brak. “Zo, nou kan niemand er meer mee spelen.” Als ik het zo opschrijf klinkt het heel naar, maar zo erg was het niet hoor. Ja, het was wel erg natuurlijk dat ik geen platenspeler meer had, maar volgens mij konden Ed en ik het bloed behoorlijk onder mijn ouders’ nagels halen. Geef mij zo’n stel etters zeg, in de Schelde d’rmee.
Maar ik dwaal af. Eerste singeltje, dus. Ik weet nog dat ik geïntrigeerd was door de videoclip die erbij hoorde.

En dan vooral door het gedeelte met die vrouw. Ik snapte er verder niet veel van, door de manier waarop die gast liep en gekleed ging dacht ik dat hij homo was (in Etten-Leur, waar ik toen woonde, ging men niet zo flamboyant gekleed, moet je weten), maar hij ging dan toch met die vrouw. En wat ik ook niet begreep is dat hij rustig een piña colada ging zitten drinken toen hij net beroofd was. En dat hij zong dat hij Jamaica niet leuk vond, maar wel van haar hield.
De mysteries des levens.
De b-kant vond ik ook leuk, zo rauw, en zo anders dan de a-kant. Ik heb nog een ander singeltje van 10cc, maar verder heb ik nooit echt onderzoek gedaan naar de groep. Ik ken alleen de hitjes, geen albums, hoewel ik er wel een in de kast heb staan geloof ik. Zo’n plaat die bij een collectie van iemand zat die hem bij het grof vuil wilde zetten, waar ik hem dan van heb weerhouden. Toch eens luisteren.

2 replies on “7-inch serie, deel 4”

En ik dacht dat ie zong dat ie niet van haar make up houdt! Vond het ook enerverend om te zien dat die man op het laatst met een handdoek om zijn schouders op de dansvloer stond, heel rielekst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.