Categories
7"

7-inch serie, deel 281 – The Hungry I

The Hungry I – Does It Feel Good?
label: Fietsen
jaar: 1995
kant a1: Does It Feel Good?
kant a2: In the Sweet By & By
kant b1: That’s Right
kant b2: Out of Sync

7-hungryi-doesitfeelgood.jpg

Heeft Frommel iets met deze band te maken? Of kent-ie ze gewoon? Eerlijk gezegd weet ik niet helemaal meer hoe ik aan de single kom. Toen hij uitkwam woonde ik in Madrid, maar wellicht heb ik hem gekocht met personeelskorting bij de distributeur waar ik toen werkte, die een dochter was van een bedrijf in Schagen.

The Hungry I was een voorloper van Sack-O’-Woes, punkbandje te Hoorn, zoals ook in deze stamboom te zien is. Niels Sack-O’-Woes, die in The Hungry I zat (en blijkbaar in alle bands die er ooit in West-Friesland zijn opgericht – het is niet ondenkbaar dat wij gemeenschappelijke kennissen hebben; six degrees of separation en zo), houdt er ook een door mij regelmatig gelezen blog op na: Eet U Smakelijk, voor al uw punkbehoeften.

The Hungry I was overigens ook een nachtclub in San Francisco, waar onder meer de afschuwelijke Barbra Streisand ooit begonnen is. Tegenwoordig is het een tittie bar in New York. Dat is dan weer wél leuk.

2 replies on “7-inch serie, deel 281 – The Hungry I”

ik ben slechts kennis van de bands. en brul op de achtergrond mee op de sack-woes 10″. ga vaak mee naar optredens. leuren met singeltjes. ik sta ook in de stamboom. sack-o-joost werkt tegenwoordig bij sonic rendezvous. die lui ken je wel van je schagen tijd denk ik. mocht je in die tijd ook vaak in parkhof geweest zijn dan ken je de hele bups uit hoorn wel van gezicht waarschijnlijk. en wij jou wellicht.

Ik ben begin jaren negentig een of twee keer in parkhof geweest, en een keer op een door hen georganiseerd festival waar ze hell of a smell hadden geboekt. wij hebben toen via het hazenpad het parkje moeten verlaten wegens wangedrag en naar ons toegeworpen bierflessen.
ik heb ook bij sonic rendezvous gewerkt, en bij de voorloper daarvan. lien en william van de parkhofposse waren daar mijn collega’s. dus ja, misschien kennen we mekaar van gezicht! spannond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.