Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 271

(Deel 270 hiero)
Ik loop op een walgelijke manier achter met de singeltjesserie. Ik heb het ook zóóóó wáááánzinnig druk druk druk druk, meid, dat wil je niet weten. Het zal de gemiddelde lezer hoogst waarschijnlijk worst wezen, maar ik stel hoge eisen aan mezelf. Een daarvan is dat ik moet doen wat ik zeg. En ik heb ooit gezegd dat ik zou proberen iedere dag een singeltje te posten. Als ik zoiets zeg, wil dat zeggen dat ik vind dat ik iedere dag een singeltje moet posten, en dat als ik dat niet doe, ik mezelf zal moeten geselen, liefst fysiek maar in de praktijk is het meestal mentaal. Wat zich vervolgens uit in een vreselijke jeuk onder mijn nagels. En probeer daar maar eens te krabben.
Het aantal gemiste dagen is inmiddels opgelopen tot veertien. Daar komt nog bij dat ik van mijn schatje een singleskoffertje heb gekregen dat ze van de rommelmarktman alleen mocht meenemen als ze de inhoud erbij nam. Die inhoud bestaat uit niet minder dan drieënveertig singles, allen in de genres levenslied en schlager. Mijn bedoeling was om de hele zooi in één keer te posten, maar misschien is dat toch wat te hoog gegrepen.
Daarnaast heeft ze me ook nog twee andere single geschonken, waarvan er eentje een tussendoortje zal zijn, want van Hazes en die is al aan de beurt geweest. Maar ik heb nog geen tijd gehad/genomen om hem op te nemen. Mañana, mañana siempre.
Enfin. Ik zal de komende weken proberen (d’oh!) de opgelopen achterstand in te halen.
Earl Hooker / Big Boe & The Night Hawks – I Feel Good / My Thing
label: JBE
jaar: 2007
kant a: Earl Hooker – I Feel Good
kant b:
Big Boe & The Night Hawks – My Thing
7-hookerearl-bigboe.jpg
Twee instrumentaaltjes van James Brownhits – hoewel “It’s My Thing”, hier gespeeld door Melvin “Big” Boe en zijn Night Hawks, een grote hit was voor Martha Whitney, een van JB’s zangeressen. Het is natuurlijk een heruitgave, en misschien niet helemaal zuiver op de graat, aangezien het label, voor de gelegenheid maar JBE genoemd omdat dat het catalogusnummer is, niet als zodanig vermeld wordt. Beide songs stammen uit 1969. Earl Hooker (broer van) nam zijn versie op voor een lp waar verzamelaars tegenwoordig hele harde plassertjes van krijgen en dat geldt ook voor de originele single van Big Boe. Goed dus dat het nobele gilde der bootleggers nog altijd bestaat. Voor mij dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.