Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 255

(Deel 254 hiero)
Hard-Fi – Better Do Better
label: Necessary
jaar: 2006
kant a: Better Do Better
kant b:
Better Do Better (Wrongtom inna 81 Version)
www.hard-fi.com | www.myspace.com/hardfi
Hard-Fi  Hard-Fi
Ik vind de remixen van hun songs meestal beter dan de originele versies. Op de 10-inchversie die ik heb van “Tied up too Tight” staan twee Chicken Lipsmixen van de track “Middle Eastern Holiday” die ik fantastisch vind, en ook op deze single is de remix veruit favoriet. Naar aanleiding van die remixen luisterde ik het album waar de originelen op staan, Stars of CCTV, maar ik ergerde me aan de stem van de zanger. Zo ook met hun tweede die dit jaar uitkwam, Once Upon a Time in the West. Een beetje vervelende platen.
De remix van “Better Do Better” geeft Hard-Fi een Clashachtig geluid dat ik zeer kan waarderen. Gek genoeg is dat ook het geval bij de genoemde Chicken Lipsmixen. Het schijnt dat Mick Jones groot fan is. Misschien hoort hij er net als de remixers ook wel een goede band in die er op plaat in ieder geval niet zo uit wil komen. Ik weet het niet, het is gewoon die zanger die ik niet zo goed kan hebben. Toch wel een belangrijke factor voor mij. Dan kan het muzikaal nog zo goed zitten, als de stem niet naar mijn smaak is hoeft het voor mij niet. Maar goed dat is logisch – als de bassist er niks van zou bakken zou ik het ook niet goed vinden.Ik pak mijn jas.

Er was trouwens iets raars aan de hand met het scannen van de single. Die is dus knalgeel, maar de scanner vond dat-ie roze was. Niet op andere gedachten te brengen, dat ding. Uiteindelijk heb ik hem dan maar gephotoshopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.