Categories
7"

7-inch serie, deel 25 – The Bangles

25! Dat is een feestje, toch? Toch?
Nee?
Oh.

The Bangles – Walk Like an Egyptian
label: CBS
jaar: 1986
kant a: Walk Like an Egyptian
kant b: Angels Don’t Fall in Love
thebangles.com | myspace.com/thebangles

Welke jongen had nou geen vieze gedachten over Susanna Hoffs in 1986? De clip van “Manic Monday”, en die van “Walk Like an Egyptian”, die ogen, rrrr. En dan was het ook nog een leuke band, in de top40. Wat wilden we nog meer? Later kwamen ze met “Eternal Flame”, dat vond ik te zouteloos voor woorden, maar goed, een slippertje.

“Walk Like an Egyptian” was leuk, en nog steeds, “Manic Monday” en “Going Down to Liverpool” waren geweldig, en “Manic Monday” was nog door Prince geschreven ook. Bonuspunten. Ik heb het hem zelf ook wel eens horen spelen, maar dat deden de The Bangles toch beter.

Ik heb verder niks van ze, raar eigenlijk. Misschien eens de tweedehandsshoppies induiken een dezer. Toen ze uit elkaar waren begon Vicki Peterson bij de Continental Drifters, samen met o.a. Peter Holsappple van The dB’s en R.E.M. en Mark Walton van Dream Syndicate. De eerste plaat daarvan werd helemaal grijsgedraaid door mijn toenmalige baas, echt tot kotsens aan toe. En elke keer als ik er later een nummer van hoorde zat ik meteen weer op de kast.
Maar ik dwaal af. Susanna Hoffs, dus. Ze is nu nog mooier dan toen, check die MySpace dan.

The Bangles zijn weer bij elkaar, maar dan wel als trio. Michael Steele (die voor The Bangles bij The Runaways zat) was er wel weer bij in 2000, maar haakte een paar jaar geleden toch weer af.
Ik heb nooit zo begrepen waar dat loopje vandaan komt. Is dat uit een film of zo? Mijn tante is getrouwd met een Egyptenaar, en ik weet nog dat ik me een keer ongemakkelijk voelde toen het nummer op de radio was waar hij bij was. Hij liep echt niet zo, met die armen.

“Walk Like an Egyptian” live in 2006:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.