Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 232

(Deel 231 hiero)
Canned Heat – On the Road Again
label: United Artists
jaar: 1968
kant a: On the Road Again
kant b:
Going up the Country
www.cannedheatmusic.com | www.myspace.com/cannedheat
Canned Heat
Mijn vriendje David en ik luisterden vaak naar “On the Road Again” als we stoned waren. Canned Heat en Burning Spear, dat was de favoriete uitbrandmuziek na een nachtje in de stad. Ik was blij toen ik deze single tegenkwam. Ik had hem al wel op cd, maar de zilverkleurige schijvenverzameling is verbannen naar het achterhuis, om plaats te maken voor de almaar groeiende vinylberg. Dus die moet ik nog eens opduikelen en rippen voor op de computer.
Anyways, de a- en de b-kant zijn hits geweest voor Canned Heat, en zijn oorspronkelijk twee singles. Deze uitgave is er dan ook een uit een serie van United Artists waarmee het label de hitjes uit de eigen catalogus nog eens uitmelkte. “On the Road Again” komt van de lp Boogie with Canned Heat (1968), “Going up the Country” van Living the Blues (1969). Wat mij zo aantrekt in “On the Road Again” is de licht hypnotiserende drone, en de kopstem van Bob Hite Alan Wilson. Jammer dat het maar drie minuten duurt. Maar op Boogie with Canned Heat staat nog het nummer “Fried Hockey Boogie”, een jam van meer dan elf minuten die dezelfde drone gebruikt als “On the Road Again”. Which is nice.

2 replies on “7-inch serie, deel 232”

Ja, canned heat, geweldig! Ik heb er nog een mooie extralange demoversie van.
Maar waar het de leadzang betreft bent u abuis; Bob “The Bear” Hite had een gruizige doorleefde stem. Alan “Blind Owl” Wilson, ook al een van de popsterren die overleed op zijn 27e, zingt hier de lead.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.