Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 230

(Deel 229 hiero)
The Beat – Tears of a Clown
label: Chrysalis
jaar: 1980
kant a: Tears of a Clown
kant b:
Ranking Full Stop
www.thebeatuk.com | www.myspace.com/thenewenglishbeat
The Beat
De eerste single van The Beat en een cover van Smokey Robinson & The Miracles. In de jaren tachtig heb ik al die 2 Tone-gasten niet live gezien, maar gelukkig bleven ze tot in de jaren negentig touren in allerlei samenstellingen, waarbij ze dezelfde nummers van vroeger speelden. En als ze dan eens iets nieuws uitprobeerden werd er lauw gereageerd door het publiek. Ik kon me dan niet aan de indruk onttrekken dat er dan een zweem van treurnis over de gezichten van sommige bandleden gleed, heel even maar – in een seconde was het weer weg.
Ik maakte me er zelf ook aan schuldig, maar de nieuwe nummers wáren ook gewoon niet zo goed als die sure fire hits van tien, twaalf jaar eerder. Bij het concert van The Selecter dat ik in Paradiso zag werd dat nog eens pijnlijk duidelijk. Dapper speelde de groep meer nieuwe dan oude nummers, maar bij die oude nummers was het feest, terwijl men het nieuwe werk vooral aangreep om naar de plee te gaan en bier te halen, in die volgorde.
De mannen van The Beat zijn niet alleen in revivalbands gaan spelen. Gitarist Dave Wakeling en zanger Ranking Roger vormden General Public, samen met gasten van The Specials, Dexys Midnight Runners en Mick Jones. Gitarist Andy Cox en bassist David Steele vormden samen met Roland Gift de Fine Young Cannibals. Ranking Roger doet het tegenwoordig solo, hoewel woord het heeft dat hij met mensen van The Beat een nieuwe plaat heeft opgenomen waarbij de fantastische Adrian Sherwood achter de knoppen zat.

One reply on “7-inch serie, deel 230”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.