Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 228

(Deel 227 hiero)
Ik ben een beetje aan het slacken deze week, ja sorry hoor, djiezz. Anyways, zondag op een platenbeurs geweest, zo een waar je moet betalen om binnen te mogen. Het was lang geleden, ik had een hoop flappen getapt en had me voorgenomen de hele middag vieze vingertjes te halen en met een tas vol zeldzame platen thuis te komen.
Maar dat liep anders. Ik heb gemerkt (niet voor de eerste keer) dat ik niet een echte verzamelaar ben. Tenminste, niet zo een die per se eerste drukken van platen wil hebben en daar diep voor in de buidel tast. Ik heb met een hoop zeldzame singeltjes in mijn handen gestaan, maar om nou 100 euri of meer te betalen voor zo’n schijfje gaat me toch te ver. Liever haal ik zo veel mogelijk goede singeltjes binnen voor een normale prijs. En dat is gebeurd. Een dikke veertig 7″s was de oogst, plus nog wat achterstallige inkopen – platen die ik al jaren “nog moet kopen”.
De komende singles zijn dus weer “tussendoortjes”. Vandaag vier in een keer, om de afgelopen dagen in te halen.
2 Belgen – Operation coup de poing
label: Vogue
jaar: 1984
kant a: Operation coup de poing
kant b:
Same Song Never Again
2 Belgen
Ik heb de 2 Belgen volgens mij maar een keer live gezien, in de Veemarkthallen in Etten-Leur als onderdeel van het plaatselijke popfestival Popel. Deze single en hun grootste hit “Lena” (die heb ik op 12″) zijn de enige tracks die ik van ze ken. “Operation coup de poing” is oorspronkelijk overigens van Alpha Blondy. Rembert De Smet, een van de twee oprichters speelt nu alweer vele jaren onder de naam Está Loco Spaanstalige akoestische muziek.
Althea & Donna – Uptown Top Ranking
label: Lightning/Warner Bros
jaar: 1977
kant a:
Uptown Top Ranking
kant b:
Mighty Two – Calico Suit
Althea & Donna
Iedere keer als ik ga draaien denk ik “deze keer neem ik hem niet mee”. Maar ik doe het toch altijd, en meestal draai ik hem nog ook, omdat ik hem zelf zo graag hoor. Ik had de track dus al, op een Soul Jazzverzamelaar, maar toen ik het singeltje tegenkwam moest ik het natuurlijk meenemen. De b-kant is een dubversie, net als de a-kant geproduceerd door de grote Joe Gibbs. Het riddim komt van Alton Ellis‘ “I’m Still in Love”.
Ik zag Althea & Donna in een aflevering van die serie die een tijdje op Nederland 3 gelopen heeft over one hit wonders. Hun dochters zingen nu ook samen.

The Babys – A Piece of the Action
label: Chrysalis
jaar: 1978
kant a:
A Piece of the Action
kant b:
Read My Stars
www.myspace.com/thebabysofficial
The Babys
Deze single nam mijn schatje gisteren voor me mee, samen met nog drie andere gevonden bij de Oxfam voor een schijntje. Ik ken eigenlijk alleen “Isn’t It Time” en “Everytime I Think of You” van hen, en alleen omdat dat twee van de meest aangevraagde platen in het Koetshuis waren, waar ik mijn glansrijke dj-carrière ooit begon. Ik ben eigenlijk niet zo van dit soort rock, maar af en toe kan ik er wel iets goeds in horen. In dit geval vooral in de a-kant, want de b-kant vind ik echt niks.
Babyshambles – Delivery
label: EMI
jaar: 2007
kant a:
Delivery
kant b:
Torn
www.babyshambles.net | www.myspace.com/babyshamblesofficial
Babyshambles  Babyshambles
Door al het gelul vergeet men nog wel eens dat Pete Doherty ook gewoon erg goede liedjes kan schrijven. Shotter’s Nation vind ik een goed album, na een aantal keer luisteren, de a-kant van deze single komt van die plaat. De b-kant is een exclusiefje. De single heeft een klaphoes met een poster erbij, en zoals je ziet istie geperst op rood doorzichtig (dat zie je dan weer niet, maar geloof me maar, ik weet waar ik over praat) vinyl. Oh, baby.

4 replies on “7-inch serie, deel 228”

Dat kan ik je haarfijn uitleggen sedert verleden maandag ( na mijn eerste sessie bij den psycholoog)!Maar nu is niet het momentum mij gedacht-se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.