Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 217

(Deel 216 hiero)
Nog eens drie singles, we hadden wat in te halen, tenslotte, en bovendien is het nog altijd weekend. Morgen weer terug naar het dagelijkse leven.
Easylifenatural (ft. Erik Sumo) – Grasshopper
label: Wah Wah 45s
jaar: 2005
kant a: Grasshopper
kant b:
Grasshopper (Nostalgia 77 Remix)
www.easylifenatural.com | www.myspace.com/easylifenatural
Easylifenatural
Het is me vooral om de b-kant te doen – Nostalgia 77 maakt het net wat smeuïger, met die schelle blazers en oudeschoolbeat.
The Expressions – These Moments
label: Truth & Soul
jaar: 2005
kant a:
These Moments
kant b:
Money I$ King
www.truthandsoulrecords.com
The Expressions
Ik heb deze single eerlijk gezegd blind gekocht. Ik had niet zo veel tijd en op het label afgaand leek het me wel een leuke single. Gelukkig bleek dat vermoeden te kloppen: een rustige soulschuiver op de a-kant (een hommage aan de New Jersey soulgroep The Moments – die samen met The Whatnauts in 1975 de hit “Girls” hadden), en een moody maar funky instrumentaaltje op de b-kant. Kant a is trouwens ook instrumentaal. Beide songs staan, al dan niet in een vocale versie, dat is me niet helemaal duidelijk, op het nog te verschijnen album The Many Moods of…, en The Expressions zijn tevens de huisband van het label Truth & Soul.
The Fader Creeps – Kaleidoscope
label: Vinyl Films
jaar: 2007
kant a:
Kaleidoscope
kant b:
Ladyfingers
www.jillcunniff.com | www.myspace.com/jillcunniff
The Fader Creeps
Nog een blinde aankoop (niet op dezelfde dag). Deze single zit als extraatje bij de lp-versie van City Beach, de eerste sololangspeler van Jill Cunniff. Zij is een van de drie dames in Luscious Jackson, en voor Luscious Jackson heb ik een groot zwak. “Ladyfingers” is een LJ-klassieker, en “Kaleidoscope” staat in een andere versie op City Beach. The Fader Creeps is Jill samen met jazzpianist Nathan Rosenberg, die ook aan het album meewerkt. Een album dat behoorlijk in de lijn ligt van Luscious Jackson, trouwens. Niks mis mee. Vinyl Films is overigens het label van Cameron Crowe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.