Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 21

(Deel 20: hiero)
Atom Rhumba – Bad Record
label: Alehop!
jaar: 1997
kant a: Bad Record
kant b:
No Square
atomrhumba.com | myspace.com/atomrhumba

Alehop! is het label van Murky en Eva, twee voormalige collega’s bij de dochter van de reeds eerdergenoemde West-Friese platendistributeur. Eva was de drumster bij Solex toen ik daar de vocalen voor mijn rekening nam, tegenwoordig speelt ze gitaar (omdat Solex geen drummer meer heeft). Solex zijnde de Spaanse Solex, trouwens, niet de Solex uit Amsterdam.
Alehop! is gespecialiseerd in “onevenwichtige bands”, zoals ze het zelf zeggen op hun website (klik op Alehop! in het linkerrijtje). Atom Rhumba uit Bilbao is daar een van. Dit is mijn favoriete garagerocksoort, type The Cramps, Blues Explosion, u kent het wel. Luid, rammelend aan alle kanten met een beetje slecht en daarom heel goed geluid. Het hoesje van deze single is in het echt trouwens matglanzend zilverkleurig, maar dat zie je dus niet zo goed op een computerdscherm.
Behalve een track op een Alehop!-verzamelaar La Cagarruta Sónica (wat zoveel betekent als “sonische diarree”) heb ik geen platen van deze band, en daar moet snel verandering in komen, besef ik nu.
De band is redelijk bekend geworden in Spanje, en het bandgeluid is, hoewel nog altijd goed, een stuk gepolijster geworden. Hun nieuwe videoclip:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.