Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 20

(Deel 19: hiero)
Atari Teenage Riot – Deutschland Has Gotta Die!
label: Digital Hardcore/Grand Royal
jaar: 1995
kant a: Deutschland Has Gotta Die!
kant b 1:
Riot 1996
kant b 2:
Riot Sounds Produce Riots
myspace.com/atr922000

Groot lawijt uit Berlijn. Alec Empire, Hanin Elias en Carl Crack (overleden in 2001) maakten enerverende digitale hardcore, wat ik wel een goedgekozen etiket vind. Ik heb deze vaak gedraaid als ik in springendejeugdtenten als de Chill Out (zo heette het echt) in Madrid stond, dat ging erin als koek. Deze single is er een in een serie van vier die door Beastie Boys’ alweer een paar jaar kapotte label Grand Royal gelicenseerd werden van Empire’s Digital Hardcore (de andere waren van EC8OR, Alec Empire en Shizuo).
Ik meen me te herinneren dat ik ze wel eens live heb gezien, maar zeker weten doe ik dat niet. Ik kan me nog wel een ander optreden herinneren van een soortgelijke act, in Utrecht. Het was een avond georganiseerd door de Jungle AAA (Jungle Association of Autonomous Astronauts), die de jungle (als in drum’n’bass) wilden vervolledigen door het de ruimte in te nemen. De belangrijkste gastspreker was niemand minder dan Chriet Titulaer! Chriet Titulaer! Wondere Wereld! Van zijn spreekbeurt herinner ik me niets, maar ik weet nog wel dat we buiten stonden voor de AKU, en mijnheer Titulaer demonstreerde het dashboard van zijn Volvo, dat uitgerust was met allerlei moderniteiten als GPS en dergelijke.
Maar ik dwaal af. Digitale hardcore, dusch. De b-kant is een soort psychedelische rock die ik nu beter vind dan de a-kant. Ouwe lul. Als bonus is er ook nog een oproep om te vechten tegen de staat.

6 replies on “7-inch serie, deel 20”

daar was ik ook bij, daar bij dat feest van de jungle aaa in utrecht. was inderdaad atari teenage riot die er speelden.
vechten tegen de staat is overigens altijd goed! dat behoeft geen uitleg! slaat alles wat kapitalistisch is dood! of zoiets. ach, misschien word ik ook oud.

Toen ze lang geleden eens in Simplon speelden werden er oordopjes uitgedeeld. Ook met die ondingen in was het hard, dus er uiteindelijk maar voor gekozen om zonder oordoppen achter in de zaal te gaan staan.

waren ze dat ja? mijn geheugen vertoont gaten.
alles wat kapitalistisch is doodslaan. hmmm. het zou een deel van de wereldproblemen oplossen. of liever, een deel van het wereldprobleem: mensen.
maar dan moeten we onszelf ook doodslaan. met onze mp3-spelertjes, en onze websitejes, en onze singelesverzamelingetjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.