Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 199

(Deel 198 hiero)
Full Force – Alice, I Want You Just for Me!
label: CBS
jaar: 1985
kant a: Alice, I Want You Just for Me!
kant b:
Alice (Ecrof’s Favorite Mix)
www.forcefulworld.com
Full Force
Jammer van die hoes. Onze Peter woonde waarschijnlijk in een studentenhuis toen hij de single kocht, en om zeker te weten dat het vinyl in optimale conditie zou blijven, bewaarde hij hem in de koelkast. Maar ja, zoals dat gaat in studentenhuizen, als het in de koelkast ligt en er staat niet op van wie het is, dan wordt het opgevreten door de anderen. Dus kun je inderdaad maar beter zorgen dat er ab-so-luut geen twijfel over bestaat dat de single van jou is en van jou alleen. Just for me!, als het ware.
Ik werd vroeger op school altijd nogal kregelig van dit nummer. Onderhevig aan peer pressure vond ik het maar commerciële rotzooi. Maar stiekem was het natuurlijk toch wel een vette plaat. Dus toen ik hem jaren later, bevrijd van het juk van de “underground”, tegenkwam, heb ik hem, ondanks Peter, meteen meegenomen.
Bijna zag ik mijzelf een halfuur geleden genoodzaakt de muren van mijn platenhok te behangen met knoflook en de 7″ alsnog met zout te omcirkelen en verbranden, maar het onheil is voorlopig afgewend. Op de website van Full Force zag ik namelijk dat ze behalve voor BritBrit, Black Eyed Peas en Nina Sky ook voor Rihanna een hitsingle hebben geschreven, en gedurende tien seconden dacht ik dat het om het monsterlijke “Umbrella” ging. En Rihanna’s “Umbrella”, dat is Satan zelve. Satan zelve, zeg ik u!

3 replies on “7-inch serie, deel 199”

als ik dat intro alleen al hoor staat guus weer naast me, in zijn blauwgeruitebloes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.