Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 197

(Deel 196 hiero)
Friesland Pop Promo Single 4
label: SFP
jaar: 1991
kant a: Ford 5000 – Well I Say
kant a2:
Megakronkel – Mega Maggie
kant b:
Dust Devil – Chimes of Paranoia
www.friesland-pop.nl
Friesland Pop Promo Single 4
Deze single kreeg ik denk ik opgestuurd toen ik begin jaren negentig met André Sterk een programma maakte op Radio Mortale. Ik weet niet meer hoe het heet, maar we draaiden alles dat hard was. Ik geloof dat we op donderdagavond uitzonden, en vaak hadden we bandjes in de studio die dan live kwamen spelen. Ik weet nog hoe zwaar we onder de indruk waren van een band als Facehugger (check voor de gein deze Facehugger-wiki – let wel: het gaat hier over een “personage” uit een film). Dat waren vier meisjes die een soort death metal speelden, gruntend en al, wat heel bijzonder was in die tijd, en dan hadden ze ook nog een dame genaamd Angelique in de gelederen, die wij heel mooi vonden. Jaren later, toen ik al in Spanje woonde, zag ik haar nog wel eens op festivals als Lowlands (waar ik destijds speciaal voor terugkwam), maar toen was ze ineens verkleed als skater, en dat vond ik toch een stuk minder spannend dan die strakke zwarte jeans, t-shirt en motorlaarzen van voorheen.
Maar ik dwaal af. Mortale, dusch. We hadden ook nog een rubriek waarvan ik de naam nog wel weet, namelijk “Dood Vlees”, waarin we nummers draaiden van bands die uit elkaar waren. De jingle hadden we gemaakt van een intro van een nummer van 24 Spyz en ik had de woorden “dood vlees” ietsje sneller dan normaal ingesproken, waarna we de band vertraagden. Daardoor klonk mijn stem zwaarder, wat dan weer beter was voor het effect. Ach ja, het hield me van de straat, he.
Maar ik dwaal af. Friesland Pop, dusch. Ongetwijfeld hebben we alle tracks van de single gedraaid, ook al was het niet altijd even best. Megakronkel vond ik wel goed, en Dust Devil kon er ook mee door. Die twee hebben ook internationaal nog wel brokken gemaakt, later. Van Ford 5000 heb ik nooit meer iets gehoord.

9 replies on “7-inch serie, deel 197”

verhuizing naar het buitenland.
de salto studios zijn ergens vorig jaar verhuisd naar pakhuis de zwijger aan het ij (ongeveer naast waar vroeger pakhuis afrika zat; de brug naar het java-eiland gaat ónder het gebouw door). mooie nieuwe studio, we hebben alleen onze befaamde (?) platenkast niet mee kunnen nemen. nou kan je anno 2007 veel met mp3 doen, maar het blijft wat mij betreft een gemis dat je op zoek naar inspiratie gewoon die kast in kon duiken op zoek naar nieuwe dingen,

inderdaad. bij radio scorpio is geen kast, wij nemen onze eigen platen mee en, in geval van mp3, een stickie. maar ik zou het niet willen missen, radio maken is leuk. waar ga j e naartoe?

het ding bij mortale is dat we elke (werk)dag uitzending hebben, met verschillende presentatoren. zo’n centrale kast in/naast de studio is dan goed voor de continuiteit/herkenbaarheid. anders draait iedereen alleen maar z’n ‘eigen’ plaatjes.
ga trouwens naar canterbury, engeland. voor in ieder geval twee jaar.

ja dat is bij scorpio ook, iedere dag de hele dag – maar geen kast voor de herkenbaarheid. wel een centraal mp3-archief. maar ja, dat haalt het natuurlijk nooit bij snuffelen tussen platen- of desnoods cd-hoezen.
canterbury, voor werk? studie?

werk.
onderzoek (en lesgeven hopelijk) aan de universiteit van kent.
radioscorpio is zo te zien niet (live) online te horen, toch? of kijk ik verkeerd?

nope! ze zijn er al tijden over aan het praten, maar er is geen geld geloof ik. wij nemen onze show zelf op op minidisc en ik zet het dan zelf op onze server. maar ik ben er zelf hooguit eens in de twee weken bij omdat ik niet altijd tijd heb om naar leuven te gaan. het blijft behelpen.

Was zelf medio jaren 90 gedurende een jaartje presentator van Mortale. Mooi was dat. Ik kom André nog weleens tegen bij de c1000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.