Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 196

(Deel 195 hiero)
Freeez – I.O.U.
label: Beggars Banquet
jaar: 1983
kant a: I.O.U.
kant b:
I Dub U
Freeez
Toen ik dit nummer voor het eerst hoorde voelde ik een mengeling van afkeer en bewondering. Een simpel muziekje, en als tekst de klinkers van ons alfabet. Schandalig lui, en geniaal. Later begreep ik de, eh, woordspeling pas. Maar toen had ik toch al besloten de bewondering te laten winnen. Ik heb toen ook de 12″ van “Pop Goes My Love” gekocht, dat iets minder pakkend was maar nog steeds heel goed.
Een jaar of vijftien later zat ik in een taxi van het station Alkmaar-Noord naar mijn werk met een collega. We hadden het over de gieren in de muziekindustrie, en op een gegeven moment begon de met een duidelijk Engels accent pratende taxichauffeur zich met het gesprek te bemoeien. Hij sprak uit ervaring, dat kon je horen, dus ik vroeg hem hoe hij aan die kennis kwam. Hij vertelde dat hij in de jaren tachtig in een bandje had gezeten dat enig succes had gehad maar door typische muziekindustrieperiekelen uit elkaar was gevallen. Toen hij de naam van de band zei viel ik bijna van mijn stoel, en geloof me, dat is vrij moeilijk als die stoel de achterbank van een Mercedes is. Het was Freeez. Ik vroeg of hij nog iets deed in de muziek, waarop hij me vroeg of ik dacht dat hij dan taxichauffeur in Alkmaar zou zijn. Alsof het een het andere uitsluit, maar de rit was ten einde en daarmee het gesprek. Ik ben vergeten zijn naam te vragen, maar volgens mij was het die met het donkere haar.

13 replies on “7-inch serie, deel 196”

Mag ik gratis naar je Paardgig? Bossaboogie draait 150 mtr van mijn huis (zie ook je LinkedIn ´Recommendation´) groetes,E

I.O.U. is trouwens m´n 1e 12 “, nog geen dag spijt van gehad. Samen met Pieter bij de MU2000 beluisterd – zoals je dat toen deed he – en gekocht van die baardmans weet ik nog wel. ´s Avonds was de b-kant remix zelfs op de radio, gedraaid door die andere baardmans Ferry Maat vd SoulShow.

En dan nog even dit. New Order wilde ook zoiets maken als I.O.U. (Blue Monday, Confusion e.d.), daarom zochten ze de producer Arthur Baker in NY op. Arthur Baker, in 1983:
“They wanted to work with me. I didn’t really know New Order although I knew Joy Division and liked some of their stuff. They sent me ‘Blue Monday’ and their album way before it came out and asked if I wanted to work on any of the songs. I didn’t like ‘Blue Monday’ at all. I said it sounded like old Sylvester disco. I was shocked when that record came out. People would say I was involved in it and I would deny it because I didn’t like it. I would say ‘I wouldn’t make shit like that’.
Mick Sinclair Archive

heeft quincy jones er later niet ook nog eens met zijn vettige vingertjes aangezeten? slechte remix vond ik dat. maar goed, bijna alles wat die in de jaren tachtig gemaakt of aangeraakt heeft was zo glad als een aal in een emmer snot.
en natuurlijk mag je gratis naar onze paardgig.
ik weet het niet met dat linkedin, ik ben eigenlijk niet zo voor dat soort netwerkdingen, dus ik ga me weer uitschrijven als je het niet erg vindt. en als je het wel erg vindt ook. die aanbeveling doet trouwens wel goed, dank je daarvoor, erwin.

linkedIn, Iknowitman, dat inviteren van jou ging ook maar automatisch omdat je in m’n gmailbox staat en ik te snel op o.k. had geklikt. Ik vond het ook al niks voor jou, enfin. Die aanbeveling kun je wat mij betreft ook op je (virtuele?) visitekaartje laten meedrukken hoor.
Martin Brosius

Wiki says: “Eind jaren 80 kwam Brozius in de problemen met de belastingdienst, en moest hij het grootste deel van zijn bezittingen verkopen, waaronder drie huizen aan het Vondelpark in Amsterdam.”

Gevonden! dank zij Vipspotting.nl :
De laatste spots van Martin Brozius
21.11 14:49
Reacties (0) Martin Brozius
lokatie: Amstelveen, Rembrandthof
spotter: Tomb
Die man die heel vroeger ren je rot deed. Nu rembrandthof amstelveen

dat interview. ik weet nog dat ik die verhalen over mishandeling hoorde, en ik kon het niet geloven, die vriendelijke presentator. kan hij niet uit de vergetelheid gehaald worden? waar is tarantino als je hem nodig hebt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.