Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 190

(Deel 189 hiero)
Foo Fighters – Big Me
label: Roswell
jaar: 1996
kant a1: Big Me
kant a2:
Floaty (BBC Evening Session Recording)
kant b:
Gas Chamber (BBC Evening Session Recording)
www.foofighters.com | www.myspace.com/foofighters
Foo Fighters  Foo Fighters
Ik zat eens in de auto met twee vrienden en de Foo Fighters kwamen op de radio. De twee vrienden begonnen meteen te kakken op Dave Grohl en zijn mannen. Ik snapte er niks van. Dave Grohl is een held, en hij schrijft werkelijk fantastische popsongs. Het eerste album van de Foo Fighters is een van mijn favoriete albums ooit, omdat ik er zo blij van wordt. Nog altijd. Ik zei dat ook, en de twee keken malkander aan met een blik van verstandhouding. “De man is de weg kwijt, zo veel is duidelijk”.
Ik zag ze voor het eerst toen ze op tour kwamen naar Spanje, Foo Fighters was toen net uit en Pat Smear zat nog in de band (hoewel hij niet op dat eerste album meedeed). Ze speelden in de Aqualung in Madrid, een grote zaal in een amusementsgebouw waar ook een bowlingbaan en een zwembad huisden. We gingen natuurlijk eerst bowlen, en daarna naar het concert. Ik doe het zelden, bowlen, maar ik vind het een fantastisch spelletje. Het concert was ook erg goed, ik was zeer onder de indruk van Dave Grohl en Pat Smear, van het enthousiasme van de groep. De herinnering daaraan, en de eerste platen, gebruik ik nu om de wat mindere prestaties van de laatste jaren, en Dave Grohls samenwerking met [kuch] Queen te vergoeilijken. Ik vind het zeker niet slecht wat ze nu doen, ik ben er alleen wat minder enthousiast over dan in de beginjaren. Ik wil ze nog steeds weer eens live zien, na dat ene concert heb ik ze alleen nog op festivals gezien, en dat is toch minder leuk dan tijdens een echt concert.
Deze single bevat een track minder dan de cds-versie, maar is wel op geil wit vinyl geperst.
Which is nice.

One reply on “7-inch serie, deel 190”

Dave is ook mijn held, omdat hij ook van alles echt goed kan spelen. op dat eerste album heeft hij alle instrument partijen voor zijn rekening genomen, op eentje na. een beest van een drummer ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.