Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 19

(Deel 18: hiero)
Various Artists – Astral Angora
label: Nana
jaar: 1994
kant a 1: Golden Starlet – Hot Stuff
kant a 2:
Pink Kross – Velocababy
kant a 3:
Helen Love – The Girl about Town
kant b 1:
Lung Leg – Chop Chop
kant b 2:
Avocado Baby – I Just Want to Fuck with You
kant b 3:
The Phantom Pregnancies – Ants in Your Pants II

De enige plaat die ooit op Nana Records is verschenen, volgens mij. Ik kan me vaag een gesprek herinneren met het meisje dat het label gestart had, de afspraak die ik met haar maakte om de single te distribueren in Spanje. Ze had een brilletje en ze zag eruit zoals je zou verwachten dat iemand eruit ziet die Nana heet. Niet dat ze Nana heette, maar goed. Ze zag eruit als een Nana. Wat wel vervelend was, want elke keer als ik haar daarna sprak noemde ik haar Nana. In het begin vond ze het nog grappig.
Ik heb de versie met de groene hoes, er is er ook een met een rode. Als ik dat had geweten had ik die ook gekocht, maar ik kom er net pas achter. Verdomme.
Op het singeltje zes meisjesbands die recht uit de garage leken te komen. Leuke, wilde liedjes met een duidelijke popinslag. De meesten, toch. Er is een bandje waar een jongetje op meezingt, Avocado Baby.
Niet de rapper uit Seattle, maar een band uit Newcastle die in 1995 of 1996 uit elkaar is gegaan. Twee van hen, die er ook het Slampt-label op na hielden, hebben tot vorig jaar gespeeld in Red Monkey.
Golden Starlet (uit Newcastle) veranderde later hun naam in International Strike Force, hun versie van Donna Summers “Hot Stuff” is leuk maar weinig opzienbarend. Volgens mij bestaan ze niet meer, maar het kan zijn dat ze gewoon een Aboriginaltje gedaan hebben, natuurlijk.
Pink Kross heeft een website, maar die is niet meer geüpdated sinds 2005. Ze worden wel heel vaak genoemd op MySpace in profielen van mensen.
Helen Love bestaat nog altijd. Ze zitten tegenwoordig op Elefant Records, die ik ook nog ken uit mijn tijd in Spanje. Kleine wereld.
Hier nog een video van hun hitje “Long Hot Summer”:

Lung Leg (Glasgow) is in 1999 opgehouden te bestaan.
YouTube!

The Phanton Pregnancies waren volgens de inlay al uit elkaar toen de single verscheen, maar ze zijn toch op MySpace te vinden. Blijkbaar is, of was, het een “supergroep” bestaande uit leden van Huggy Bear, Wat Tyler en Mambo Taxi.
Woehoe! Een hele post met zes mp3’s van punkmeisjes en ik heb niet één keer de vreselijke term “riot grrrls” genoemd!
D’OH!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.