Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 178

(Deel 177 hiero)
Flop – We Are You
label: Frontier/Munster
jaar: 1992
kant a1: I Told a Lie
kant a2:
Hello
kant a3:
Anne
kant b1:
Tomato Paste
kant b2:
Doll
www.myspace.com/floptheband
Flop  Flop
Ware het vinyl van deze single gekleurd, dan was hij helemaal af zijn geweest. Een klaphoes met de bandleden die “opstaan” als je hem opent (hoe noem je dat eigenlijk? 3D?), het is een natte droom van iedere platenverzamelaar.
Vier van de vijf songs op “We Are You” staan op Flops debuutalbum Flop and the Fall of the Mopsqueezer!, het vijfde nummer “Doll” is een exclusiefje. Ik hoorde van de band door mijn toenmalige collega William, die het een geweldige band vond, “veel beter dan al die Sub Popcrap”, zoals hij altijd heel recalcitrant beweerde. Dat vond ik nogal boude uitlatingen, want er zat veel goeds op Sub Pop, maar toch, als William het zo goed vond, dan zou er wel een kern van waarheid in zitten. Dus ik kocht het genoemde debuutalbum, en later toen ik in Madrid werkte kreeg ik deze single cadeau toen Frontiers chef Lisa Fancher op bezoek kwam. Lisa was het vleesgeworden sarcasme, en ik heb een zwak voor sarcasten. Vooral omdat er meestal een vriendelijk mens schuilgaat achter de priemende blik en boosaardige grijns.
Door omstandigheden is het contact verloren gegaan. Oh well.
Maar ik dwaal af. Flop, dusch. Kurt Bloch van Fastbacks was de producer van het debuutalbum – kleine wereld. Ik heb Flop een keer live gezien, in het voorprogramma van The Posies. Flop vond ik veel leuker dan de hoofdact, die ik veel te lief vond. The Posies bestaan nog, Flop hield er in 1995 mee op.

3 replies on “7-inch serie, deel 178”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.