Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 170

(Deel 169 hiero)
Everything But The Girl – Each & Every One
label: Blanco y Negro/WEA
jaar: 1984
kant a: Each & Every One
kant b:
Laugh You out the House
www.ebtg.com
Everything But The Girl
De enige single van EBTG die ik echt goed vind. En dan alleen de a-kant nog, hoewel b-kant niet slecht is. Net als de rest van hun werk – niet slecht, maar ook niet geweldig. Eigenlijk was het duo een one hit wonder, alleen zijn ze vergeten na deze single te vervallen in excessief druggebruik en knallende onderlinge ruzies, om na jaren uiteen te gaan en ieder voor zich op te draven in gouwe-ouweshows tijdens jaarmarkten in Lullekutjeveen en omstreken om nog eens “Each & Everyone” te playbacken.
Ik zeg “was”, maar eigenlijk is het “is”, want ze weigeren uit elkaar te gaan, officieel tenminste. De groep heeft jaren geleden “een pauze” ingelast. Intussen heeft Tracey Thorn twee soloalbums uit en heeft ze haar stem en songschrijverstalent al talloze malen uitgeleend aan bijvoorbeeld Massive Attack en Tiefschwarz, en is Ben Watt succesvol als o.a. dj en platenbaas.
Deze single is het enige dat ik van EBTG heb. Ik weet nog dat ik destijds wel Eden, waar het nummer van getrokken is, ben gaan luisteren bij Bullit maar dat ik er niet door gegrepen werd en hem dus niet gekocht heb. Wat ook bij de daaropvolgende platen gebeurde. Het was altijd nét niet, voor mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.