Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 16

(Deel 15: hiero)
Jo Apps – Kausikan
label: Planet Mu
jaar: 2006
kant a: Kausikan
kant a:
Kausikan (45 rpm)
kant b:
Kawaii Guy
kant b:
Kawaii Guy (45 rpm)
myspace.com/joapps

Ik vond dit singeltje toen ik al bijna aan het afrekenen was. Nooit van gehoord, maar het is uitgebracht op Planet Mu dus wilde ik het wel horen. Een fijn midtempo dingetje op de a-kant met een zware beat, een nog zwaardere bass en een hoop gepiep en getingel, en een hortende en stotende uptempo breakbeat met mooie pianosample en duistere atmosfeer op de b-kant – wat kan een mens zich nog meer wensen?
Wat denk je van een lome stomper op de a-kant met een zware beat, een nog zwaardere bass en een hoop gepiep en getingel, en een hortende en stotende midtempo breakbeat met mooie pianosample en duistere atmosfeer op de b-kant? Want jawel, deze single klinkt goed op zowel 45 als 33 toeren! Dat is nog eens waar voor je geld. De 33rpm-versie is de originelemaar ik weet niet welke mijn favoriete is, of wordt. Hangt af van de bui denk ik. De tijd zal het leren.
Het is de eerste single van Jo Apps, en haar eerste release tout court. Hiervoor heeft ze alleen van zich laten horen als zangeres, op de albums Higgins Ultra Low Track Glue Funk Hits 1972 – 2006 van Venetian Snares, en Lycanthropy en Wind in the Wires van Patrick Wolf. Ze schijnt ook te deejayen, her en der.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.